Portada / PROFESSIÓ / Especialitats / Geriatria / 2º Comunicat del COIBA respecte a la prova extraordinària d'Especialista en Infermeria Geriàtrica
28/03/14
2º Comunicat del COIBA respecte a la prova extraordinària d'Especialista en Infermeria Geriàtrica
2º Comunicat del COIBA respecte a la prova extraordinària d´Especialista en Infermeria Geriàtrica
Més Informació

Benvolgudes companyes i companys

A mesura que hem pogut rebre i contrastar la informació relacionada amb les queixes pel contingut de la prova objectiva de la competència per accedir per la via extraordinària a l'especialitat d'Infermeria Geriàtrica, podem afirmar el següent:

 1. Examinats els qüestionaris i el programa formatiu per a l'especialitat d'Infermeria Geriàtrica, és cert que el qüestionari d'avaluació està especialment centrat, només, a una de les deu àrees en que l'aspirant a infermera especialista ha de demostrar competència, la que correspon a la Geriatria Clínica.
 2. Hem reflexionat sobre l'opinió de CGE i SATSE quan parlen de "falta de adecuación de las preguntas y los casos clínicos con los contenidos reales de la práctica enfermera en esta área..." i opinem que la realitat de la pràctica és molt diversa, que no a tot arreu les infermeres poden desenvolupar àmpliament les seves competències, tal com seria desitjable, i que no per això deixen de ser-ho.

Ens han arribat dues queixes que atribueixen al nostre Col-legi la responsabilitat de la manca de preparació de la prova i l'escàs marge de preparació. Al respecte hem de dir que:

 • El Coiba ha posat i posa puntualment a la seva web, a l'enllaç "especialitats" i "geriatria", tota la informació relativa a la convocatòria.
 • Tal com consta a la Circular nº 60 enviada per el CGE, el compromís de convocatòria de prova d'accés a les especialitats, figura en el Pacte amb el Ministeri subscrit per SATSE i CGE, Pacte que no va ser aprovat, ni pel contingut ni per les formes, per la representant d'aquest Col-legi, i així ho vàrem informar oportunament a tots el col-legiats.
 • Per tant, en absolut pot ser imputable al Coiba, que ha estat aliè a l'organització d'aquest esdeveniment, l'escàs marge que els aspirants han tingut per preparar-la. Cal afegir que les reiterades consultes al Ministeri, sobre la realització de les proves de les diferents especialitats, han resultat infructuoses.
 • A la vegada, la contractació d'un curs preparatori ha estat condicionada per la manca d'informació prèvia i la mateixa precipitació de la convocatòria que ha impedit que cap empresa de confiança estàs en condicions de desplaçar professorat a la nostre Comunitat. Sortosament, SATSE sí va poder fer una previsió, i els interessats s'acolliren a aquesta preparació.
 • El Coiba no disposa de pressupost per despeses de viatge dels col-legiats que s'han de desplaçar a la península per a la realització de cursos, exàmens, etc.


En darrer lloc, volem informar-vos que fem tot el possible per dur la gestió col-legial i respondre a les qüestions que amenacen, afecten o interessen a la professió o als professionals amb la major celeritat possible. No obstant, la limitació del temps que els membres de la Junta Permanent podem dedicar al Coiba, per mor d'haver de fer front diàriament a les nostres responsabilitats laborals, fa que moltes coses no es puguin treballar en profunditat, tal com ens agradaria; per la qual cosa, de la mateixa manera que agraïm les queixes si serveixen per millorar, també volem agrair els suggeriments, les felicitacions i el recolzament rebut de moltes companyes i companys perquè pensem que, entre tots, aprenem i fem Col-legi, un Col-legi, el Coiba, més fort, tal com cal pels temps que estem vivint.

Una afectuosa salutació

JUNTA PERMANENT DEL COIBA

 • facebook
 • twiter
 • titulo cookies

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.