Portada / I + D + i / Projectes de recerca en curs / 537/2015 Avaluació de l'eficàcia i seguretat de l'exercici físic moderat en l'aigua en la dona embarassada en la reducció de la depressió postpart: assaig clínic controlat.
31/08/16
537/2015 Avaluació de l'eficàcia i seguretat de l'exercici físic moderat en l'aigua en la dona embarassada en la reducció de la depressió postpart: assaig clínic controlat.
537/2015 Avaluació de l´eficàcia i seguretat de l´exercici físic moderat en l´aigua en la dona embarassada en la reducció de la depressió postpart: assaig clínic controlat.
Investigadora principal: Mª Carmen Carrascosa Martín

Objectiu: Avaluar l'eficàcia i seguretat d'un programa d'exercici físic aeròbic moderat en l'aigua, realitzat en embarassos de baix risc, en la reducció de la depressió postpart.

Metodologia: Disseny: Assaig clínic aleatoritzat, simple cec de dos braços de tractament. Les dones assignades al grup intervenció rebran sessions de 45 ', 3 dies per setmana, en dies alterns durant 5 mesos. S'avaluarà l'eficàcia de la intervenció un mes posterior al part per un membre de l'equip investigador encegat al braç de tractament a què la dona va ser assignada. Mida mostra!: Serà necessari analitzar una submostra de 160 embarassades per aconseguir una reducció d'almenys dos punts en l'escala d'Edimburg de depressió postpart. Subjectes d'estudi: Dones embarassades de baix risc en les quals no es desaconsella la realització d'exercici físic.

Anàlisi estadística: S'analitzarà mitjançant proves no paramètriques (U de Mann-Withey) i 1 mitjançant models lineals generalitzats ajustat per les característiques basals en cas d'1 no homogeneïtat dels grups control i intervenció.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.