Portada / PROFESSIÓ / Comissions i Grups de Treball / Teràpies Naturals i Complementàries / Objectius i motivació de la Comissió de Teràpies Naturals i complementàries
30/12/16
Objectius i motivació de la Comissió de Teràpies Naturals i complementàries
Objectius i motivació de la Comissió de Teràpies Naturals i complementàries
Aquesta comissió pretén donar cobertura als professionals amb inquietuds naturistes que desitgin una formació reglada, el suport institucional per incorporar els seus coneixements a la pràctica i l'acreditació de la capacitació en teràpies naturals
Introducció:

La infermeria, com a disciplina humanística, té com a funció principal prestar cures dirigides a la persona, família i comunitat. L'exercici de la professió implica el desenvolupament de competències pròpies que deriven de l'aplicació de coneixements i habilitats intel·lectuals, relacionals o de destresa en el maneig d'aquelles tecnologies que li permetin resoldre tots aquells problemes relacionats amb la cura de les persones, formant part de l'equip de salut i dins del sistema sanitari.

Les cures infermeres s'emmarquen en un procés terapèutic que té com a finalitat ajudar i acompanyar a la persona en el seu procés de salut i malaltia. Estan encaminades a compensar la seva manca de capacitat, a estimular i mobilitzar els seus recursos, a afavorir el confort i el benestar, dirigits a proporcionar relaxació, a mitigar el dolor, a acompanyar en situacions de crisi, d'envelliment i en els últims moments de la vida.

L'objectiu de les cures no és la malaltia, sinó la vida.

La persona, dins del nostre marc conceptual, és considerada com una unitat, amb dimensions físiques, psicològiques, socials, espirituals i energètiques, en interacció permanent entre elles i amb el seu entorn. Ésser únic, indivisible, (alguna cosa més i diferent a la suma de les parts, a un conjunt d'òrgans i sistemes que funcionen), amb potencialitats, en evolució permanent, subjecte a creences i valors socials, polítics, culturals i espirituals i propietàri de la seva pròpia vida i de la seva història, portador de drets i responsabilitats en les relacions que estableix amb el seu entorn i en tot el que esdevé en la seva vida i en la seva salut. Viu en el si d'una família, d'una comunitat, d'una societat i de l'univers amb els quals interacciona i estableix relacions permanents, que influeixen en el seu propi desenvolupament i en el seu estat de salut.

 

Text complet al DOCUMENT ADJUNT

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.