Portada / PROFESSIÓ / Associacions, societats científiques i societats professionals / Neix ABITENA, l'Associació balear d'infermeres de teràpies naturals
14/12/16
Neix ABITENA, l'Associació balear d'infermeres de teràpies naturals
Neix ABITENA, l´Associació balear d´infermeres de teràpies naturals
Promourà i organitzarà activitats informatives específiques d'interès per a les infermeres i infermers de Balears

Un grup d'infermeres de les Illes Balears ha fundat l'Associació Balear d’Infermeres de Teràpies Naturals (ABITENA), per tal de proporcionar a les infermeres recursos i coneixements per poder ajudar a les persones a complementar les cures tradicionals amb altres teràpies naturals.

Els objectius de ABITENA inclouen difondre entre els seus associats els coneixements més avançats i actualitzats en teràpies complementàries. També organitzarà esdeveniments, xerrades, tallers i reunions professionals i oferirà als seus associats assessorament professional per a la utilització d'aquestes teràpies complementàries en les cures infermeres. Igualment, pretén realitzar activitats en col·laboració amb altres associacions o entitats.

Sense ànim de lucre, ABITENA està oberta a tots els professionals d'Infermeria que desenvolupin o pretenguin desenvolupar per compte propi activitats professionals relacionades amb les teràpies naturals. Cada vegada hi ha més demanda de la població cap a aquest tipus de teràpies naturals, que ja estan incloses en la cartera de serveis sanitaris d'alguns països europeus.

L'ús de les teràpies alternatives i complementàries s'ha anat estenent pel món des de les dècades dels 70 i els 80, alhora que va començar a canviar la concepció de salut i de malaltia, cap a un enfocament més holístic que té en compte a la persona en totes les seves dimensions i experiències. Aquest paradigma holístic va ser recollit igualment per l'Organització Mundial de la Salut, que ha recomanat un desenvolupament harmònic i científic de les teràpies complementàries i mesures per a la seva regulació i control.

"L'objectiu de les cures infermeres no és la malaltia sinó la vida, tenint en compte totes les seves dimensions físiques, psicològiques, socials i espirituals, com un ésser únic, indivisible, des d'una perspectiva humanista completa. Per a això, són molt útils les teràpies naturals ", explica Lourdes Alcalá, presidenta de ABITENA.

Des de l'any 2005, les infermeres espanyoles compten amb una assegurança de responsabilitat civil per a l'exercici de les teràpies naturals, que poden anar des de l’Acupuntura o Reflexologia podal a Sofrologia, Massatge terapèutic o Tècnica metamòrfica, passant per Drenatge limfàtic, Fitoteràpia o Mindfulness.

Aquesta associació, que ja es troba inscrita en el Registre d'Associacions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, té previst organitzar en 2017 la II Jornada Balear de Teràpies Naturals i Complementàries.

Els infermers i infermeres que es vulguin sumar a aquesta associació, es poden posar en contacte amb la seva presidenta, Lourdes Alcalá, en el telèfon 619877413.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.