Portada / ACTUALITAT / Esdeveniments d'interès / Death Cafè a Palma: #parlemdelamort amb naturalitat
23/03/17
Death Cafè a Palma: #parlemdelamort amb naturalitat
Death Cafè a Palma: #parlemdelamort amb naturalitat
Aquesta iniciativa es va idear per parlar lliurement de la mort, sense tabús i de forma respectuosa i confidencial, mentre es pren un cafè. Des de 2011 s'ha dut a terme en més de 40 països de tot el món.

El Proyecto HU-CI organitza el proper 23 de març un Death Cafe a la seu del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA). El Death Cafe és un grup de discusió sobre la mort sense un guió tancat ni objectius concrets. El seu propòsit és fomentar la consciència social de la mort des de varis punts de vista per valorar la vida i rompre el tabú que suposa parlar de tot lo relacionat amb la mort.

Al Death Cafe tan sols es preten parlar lliurement de la mort mentre se pren un cafè i un pastís o pastes. No és una ajuda al dol ni un lloc de suport a experiències personals. No preten recaptar fons. Tampoc pretén elaborar conclusions de la trobada. És confidencial i respectuós.

El model Death Cafe va ser desenvolupat per Jon Underwood i Sue Barsky Reid, basat en les idees de Bernard Crettaz. Des de 2011 s'han dut a terme gairebé 4.000 sessions en més de 40 països.

Tenint en compte les experiències prèvies, els membres del Projecte HU-CI han apostat per aquesta iniciativa per fomentar el debat sobre la mort entre els ciutadans. Altres persones també creuen en el projecte i prova d'això és que se celebraran Death Cafè simultanis en diverses ciutats del món el mateix dia: dijous 23 de març de 2017, a la tarda.

Hi participaran, a més de Palma, Alcalá d'Henares, Alacant, Barcelona, ​​Burgos, Collado Villalba, Elx, Gijón, Granada, Lima (Perú), Madrid, Màlaga, Palència, Ponferrada, Posadas (Argentina), Reno (Nevada, EUA ), Santiago de Xile, Talavera de la Reina, Terol, Vitòria i Zarautz.

Per garantir la bona dinàmica de la sessió, el nombre màxim de participants serà de 15. És imprescindible la inscripció prèvia al correu electrònic de l'organitzador a Palma, Carlos Martorell Campins: carlosmartorellcampins@gmail.com. La inscripció és gratuïta.

#parlemdelamort

Més informació: cartell

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.