Portada / ACTUALITAT / Comunicats / L'Assemblea General del COIBA reforça el seu compromís amb la formació i investigació infermera al 2017
16/03/17
L'Assemblea General del COIBA reforça el seu compromís amb la formació i investigació infermera al 2017
L´Assemblea General del COIBA reforça el seu compromís amb la formació i investigació infermera al 2017
Les col·legiades i col·legiats aproven per unanimitat els comptes del 2016, el pressupost per al 2017 i la modificació dels Estatuts col·legials, en l'Assemblea General ordinària celebrada ahir de manera simultània a Mallorca, Menorca i Eivissa

L'Assemblea General ordinària del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) ha aprovat un fort increment del pressupost per a la formació i investigació infermera al 2017. Les col·legiades i col·legiats reunits en Assemblea General celebrada de manera simultània a Mallorca , Menorca i Eivissa-Formentera, van recolzar per unanimitat els comptes de l'any 2016, així com el pressupost i el pla d'acció per al 2017, i la modificació dels Estatuts col·legials proposta per la Junta de Govern.

El tresorer del COIBA, Miguel Bennasar, va defensar la gestió econòmica realitzada durant l'últim exercici. Gràcies al control de la despesa i a la bona gestió durant els últims cinc anys, s'ha pogut mantenir congelada la quota col·legial un any més, durant el 2016 (49,20 € al trimestre, dels quals 15,93 van al Consell General d'Infermeria , 2,13 € a l'assegurança i 31,14 € al Coiba). Bennasar va anunciar que el COIBA mantindrà la quota congelada també durant el 2017. Aquesta és, segons la informació pública disponible, la quota col·legial d'Infermeria més baixa d'Espanya. També va recordar que els comptes del Coiba passen anualment una auditoria externa.

Per al 2017, el COIBA mantindrà l'important increment realitzat en els últims anys (gairebé el 50%) per a la formació i seguirà destinant 95.000 a aquesta partida. Augmentaran, al 2017, les ajudes directes als col·legiats: Les beques i ajudes a la formació s'incrementaran en gairebé un 40% respecte al 2016 (puja a 70.000 euros), i les beques i ajudes per a la presentació de comunicacions o pòsters en congressos s'incrementen en 8.000 euros fins a arribar als 20.000 € al 2017.

Per la seva banda, la presidenta del COIBA, Rosa Maria Hernández, va retre comptes de les principals accions i línies de treball desenvolupades durant el 2016, agraint el treball dels membres de totes les comissions, ja que la seva dedicació ha estat imprescindible per poder tirar endavant els projectes. Hernández va fer especial èmfasi en el cicle de sessions-debat "Dijous Infermers" i la implicació del COIBA en qüestions com la lluita contra la violència de gènere o en defensa del reconeixement de les especialitats professionals a Balears. També la batalla contra el RD de la prescripció infermera va ser una tasca contínua durant el 2016, amb accions tant en l'àmbit jurídic -interposició de recurs contra l'RD- com a polític, en contacte amb diferents forces polítiques a Balears i a Madrid.

Hernández també va presentar les principals línies d'acció per al 2017, com seguir donant suport al desenvolupament de les competències professionals i al reconeixement de les especialitats, esforços per reduir la variabilitat clínica i per millorar la seguretat del pacient. Entre les novetats més destacades va assenyalar la celebració de la XII Congrés d'Infermeria basada en l'Evidència, en col·laboració amb la fundació Index, i la I Jornada de Salut Digital de Balears, així com la redacció d'una guia de bones pràctiques sobre la imatge i el tractament de les infermeres en els mitjans de comunicació.

Durant la sessió, en què van participar uns 40 col·legiats i col·legiades, es van debatre tots els punts de l'ordre del dia fixats en la convocatòria, inclosa la modificació dels Estatuts col·legials per garantir la transparència, la democràcia i la seguretat jurídica en el COIBA. "Volem que el COIBA segueixi en mans dels seus col·legiats", va argumentar Hernández, qui va obtenir el suport unànime de tots els col·legiats presents per a la modificació.

En el torn de preguntes, diverses col·legiades van intervenir per proposar iniciatives o comentar aspectes de la gestió del COIBA, qüestions que la Junta de Govern tindrà en compte. Els col·legiats i col·legiades van aprovar per unanimitat els comptes del 2016, el pressupost i pla d'acció per al 2017 i la reforma dels Estatuts col·legials. Els documents aquí esmentats, així com d'altres que també poden ser d'interès per als col·legiats, estan a disposició pública en aquest link de la pàgina web.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.