Portada / I + D + i / Projectes de recerca en curs / 449/2016 Importància de prevenir la desnutrició hospitalària i de incloure-la dins del pla de cures
27/03/17
449/2016 Importància de prevenir la desnutrició hospitalària i de incloure-la dins del pla de cures
449/2016 Importància de prevenir la desnutrició hospitalària i de incloure-la dins del pla de cures
Investigadora principal: Regina Cortés Aguilar

      La malnutrició relacionada amb la malaltia és una condició mèdica comú no només greu en si mateixa, sinó que afecta significativament a la recuperació del pacient. Aquest punt encara no s'aborda adequadament en la pràctica clínica habitual. Per a això és important que s'apliqui un cribratge nutricional per al diagnòstic i prevenció de la desnutrició hospitalària, però actualment no hi ha un mètode d'avaluació nutricional acceptat universalment. L'objectiu del nostre estudi és comparar els diferents cribratges per poder així unificar protocols d'atenció en la pràctica clínica habitual.

      Es portés a terme un estudi transversal, descriptiu, observacional i multicèntric. Als hospitals públics d'Ib-Salut de Mallorca, que són: Son Espases, Son Llazter, Inca i Manacor. Aquest estudi estarà format per dues fases:

      Una primera fase on es realitzarà un comparativa dels diferents cribratges nutricionals, on els subjectes de l'estudi són els pacients ingressats en unitats d'hospitalització homogenis dels diferents hospitals. En aquesta fase es passaran tots els cribratges l'ingrés ia l'alta dels pacients inclosos en l'estudi a més de realitzar una analítica on s'obtindran les següents dades: albumina, colesterol i limfòcits totals.

      Una segona fase on els professionals infermers, que participen en l'estudi, valoraran els diferents cribratges nutricionals a través d'una enquesta.

      Les dades s'analitzaran mitjançant el programa SPSS.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.