Portada / PROFESSIÓ / Documents d'interès i Eines de Treball / Informe de la OCDE sobre el sistema sanitari espanyol 2017
31/03/17
Informe de la OCDE sobre el sistema sanitari espanyol 2017
Informe de la OCDE sobre el sistema sanitari espanyol 2017
Apunta al baix nombre d'infermeres per habitants, a causa de la manca de llocs de treball que obliga les professionals a emigrar

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics ha publicat aquest mes de març la seva revisió del sistema sanitari espanyol, apuntant els principals problemes que pateix, entre ells el reduït nombre d'infermeres per atendre la població.

L'organisme internacional avisa que Espanya és el sisè país de l'OCDE amb menys infermeres 'per càpita', un problema causat per l'escàs de nombre de graduats per cada 100.000 habitants (un dels més baixos de l'OCDE, només per darrere de Mèxic, Luxemburg i la República Txeca) i l'elevada migració d'aquests professionals a altres països.

Per això, l'organisme considera necessari "expandir el nombre de centres de formació per a infermeres" i promoure "polítiques de retenció creant condicions de treball i salaris segures i atractives, incloent oportunitats de desenvolupament professional".

Accés al document complet (en anglès).

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.