Portada / ACTUALITAT / Comunicats / L'Associació Balear de Comares i el COIBA celebren el Dia de la Comare sota el lema «Comares, mares i famílies: companyes de vida!»
05/05/17
L'Associació Balear de Comares i el COIBA celebren el Dia de la Comare sota el lema «Comares, mares i famílies: companyes de vida!»
L´Associació Balear de Comares i el COIBA celebren el Dia de la Comare sota el lema «Comares, mares i famílies: companyes de vida!»
Isabel Sampedro, presidenta ABC: "Les comares fem més que ajudar a les dones a donar a llum. Donam serveis integrals de salut sexual i reproductiva a les dones i comunitats "

L'Associació Balear de Comares (ABC) i el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) han celebrat avui, dia 5 de maig, el Dia Internacional de la Comare, un ocasió per reivindicar el paper de les infermeres especialistes obstetrico-ginecològiques i la importància del seu treball. Enguany, el lema de la jornada és "Comares, mares i famílies: companyes de vida!"

Durant el matí, les comares han atès els dubtes de les persones que s'han acostat a la carpa informativa a la Plaça Porta Pintada de Palma.

«Les comares de tot el món som conscients que, treballant en col·laboració amb les dones i les seves famílies, podem ajudar-les a prendre millors decisions sobre el que necessiten per tenir un part segur i satisfactori», ha explicat Isabel Sampedro, presidenta de l'ABC . Apunta l'experta que "les comares fem més que ajudar a les dones a donar a llum. Prestam serveis integrals de salut sexual i reproductiva i juguem un paper fonamental en la promoció de qüestions de salut en les seves comunitats ».

Araceli Navas, vocal de comares en el Coiba, apunta que, "com a membres de les seves comunitats, les comares coneixem bé els assumptes de la comunitat, el seu context i els seus desafiaments i, només així, podem proporcionar atenció individualitzada que s'adapti a les necessitats de cada dona". Això és així, tant a Balears com en altres zones del món on un enfocament adaptat als costums i hàbits locals, té major probabilitat de tenir un impacte a llarg termini.

Segons l'Associació Balear de Comares, l'accés a comares qualificades pot ajudar a reduir i prevenir la mort durant el part o que es produeixin seqüeles complexes. La presència d'una comare qualificada també redueix la mortalitat infantil i la dels nadons que moren durant els primers 28 dies de vida perquè no tenen mare.

A més d'aquesta carpa informativa, l'Associació Balear de Comares ha organitzat la IV Jornada científica "Bones Pràctiques en salut reproductiva a Balears" el proper 9 de maig, de 10 a 18h a la Sala d'Actes de l'Hospital de Son Espases. 

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.