Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Comares de Balears comparteixen avui les seves millors pràctiques en salut reproductiva
09/05/17
Comares de Balears comparteixen avui les seves millors pràctiques en salut reproductiva
Comares de Balears comparteixen avui les seves millors pràctiques en salut reproductiva
IV Jornada científica organitzada per l'Associació Balear de Comares, amb participació de comares d'hospital i d'atenció primària

Comares de diferents hospitals i d'Atenció Primària de Balears s'han donat cita avui a la sala d'actes de l'Hospital de Son Espases per compartir alguns dels millors programes actualment en marxa en matèria de salut reproductiva a la nostra comuidad autònoma.

Pilar Romero Montilla, comare de l'Hospital de Manacor, ha explicat les "Alternatives a l'assistència a gestants amb ruptura prematura de membranes", quan es romp la bossa sense que la dona s'hagi posat de part. Des de l'Hospital d'Inca, Carmen Herrero ha compartit la utilització que fan a la sala de parts de l'òxid nitrós com a analgèsia. Al seu torn, les comares Isabel Aragón i Noelia Fuxà, de l'Hospital Mateu Orfila, han presentat les xerrades que realitzen a les futures mares sobre el funcionament de la sala de parts, amb recorregut virtual de les instal·lacions i les opcions que tindran, destacant l’enfocament "el teu pla de part, la teva decisió".

Ja a la tarda, Isabel Cascales presenta el programa de l'Hospital Son Llàtzer que permet a les comares completar tot el procés hospitalari de les dones que van a donar a llum, des de l'ingrés fins a l'alta puerperal hospitalària. Elena Portells i Victor Vega presenten l'estratègia d'acollida per als nous professionals d'infermeria obstetricoginecològica en els centres de salut d'Atenció Primària, i finalment, Araceli Navas, ha explicat el projecte "Pell amb pell en la cesarea acompanyada" que es realitza en l'Hospital Universitari de Son Espases.

Unes 80 comares de totes les Balears s'han inscrit en aquesta jornada, retransmesa per videoconferència a Menorca i Eivissa-Formentera, i inaugurada per Margalida Alomar Castell, comare d'Atenció Primària i antiga presidenta de l'Associació Balear de Comares, juntament amb Isabel Sampedro, actual presidenta i Katia Molinas, en representació del Servei de Salut de les Illes Balears. 

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.