Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El Tribunal Suprem confirma la sentència del TSJ de Madrid que va avalar la legalitat de les eleccions del COIBA el 2010
06/07/17
El Tribunal Suprem confirma la sentència del TSJ de Madrid que va avalar la legalitat de les eleccions del COIBA el 2010
El Tribunal Suprem confirma la sentència del TSJ de Madrid que va avalar la legalitat de les eleccions del COIBA el 2010
El Suprem no admet a tràmit els recursos del Consejo General de Enfermería i del Sr. Miguel Reynés contra la decisió del TSJ de Madrid, que ja va declarar nul·la l'ordre del CGE que implicava imposar al Coiba un president no electe. "Han estat molts anys de dura lluita, però finalment avui tenim una sentència ferma, que reforça la democràcia i el dret dels col·legiats a triar lliurement als que tenim l'honor de representar-los" ha declarat Rosa Maria Hernández.

El Tribunal Suprem ha rebutjat admetre a tràmit els recursos presentats pel Consejo General de la Enfermería (CGE) i pel Sr. Miguel Reynés contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que el passat mes de novembre (2016) va donar la raó a l'actual presidenta del COIBA, Rosa Maria Hernández, i va avalar la legalitat del procés electoral del 2010 en aquest col·legi professional.

La sentència del TSJ de Madrid de 18 de novembre 2016 va declarar nul·la la resolució Nº 6/2014 del Consejo, que pretenia anul·lar els resultats de les eleccions del 2010, invalidant la candidatura guanyadora encapçalada per la Sra. Rosa María Hernández, i imposar als col·legiats de Balears com a president al Sr. Miguel Reynés. El TSJ de Madrid va acceptar els arguments de la Sra. Hernández, que demostren la manca absoluta de competència del CGE per prendre decisions per damunt de la Mesa Electoral constituïda per aquelles eleccions.

Ara, després de la decisió del Tribunal Suprem, queda confirmada la nul·litat de la resolució del CGE. "Han estat molts anys de dura lluita, però finalment avui tenim una sentència ferma, que reforça la democràcia i el dret dels col·legiats a triar lliurement als que tenim l'honor de representar-los" ha declarat Rosa Maria Hernández, presidenta del COIBA.

Hernández ha recordat també que van ser els propis col·legiats que, amb la recollida de més de 1.200 signatures, es van mobilitzar per reclamar el seu dret a decidir en un procés electoral net i democràtic. Davant la resolució del CGE del 2014 que pretenia imposar com a president al candidat perdedor, Miguel Reynés, les infermeres de Balears van protagonitzar una mobilització sense precedents, sol·licitant la convocatòria d'una Assemblea General i la convocatòria de noves eleccions que, el març del 2015, van donar la victòria a una nova candidatura encapçalada per la Sra. Hernández.

"Sense tots ells, sense els col·legiats del COIBA, aquesta victòria de la democràcia no hauria estat possible", ha agraït la presidenta. "Avui, amb aquesta sentència ja ferma, el col·legi és definitivament dels seus col·legiats. Gràcies a tots i enhorabona! ", ha afegit.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.