Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Denuncien la mort d'una dona gran en una residència per falta de personal
17/07/17
Denuncien la mort d'una dona gran en una residència per falta de personal
Denuncien la mort d´una dona gran en una residència per falta de personal
Concentració de repulsa al maltractament a la gent gran, avui a les 18:30 al COIBA. #Noalmaltrato #porCecilia # Atencióndigna

Cecília, una senyora gran ingressada en una residència a Arganda, va morir després que se li seccionés la cama amb la barra de protecció del llit, en què havia quedat empresonada. Tot i la intervenció dels bombers, dels serveis d'urgències i de l'Hospital Gregorio Marañón, Cecilia va morir als pocs dies a causa de les ferides.

Jesús Navarro, l'únic infermer de guàrdia aquella nit a càrrec de 343 persones grans, ha denunciat els fets. Davant la desesperació pel que ha passat, la manca de mitjans, la manca de professionals, i la falta de suport dels responsables de la residència, Jesús Navarro ha decidit acudir a la Fiscalia i al Defensor del Poble. "Denuncio perquè no vull ser còmplice del que ha passat, perquè no està bé que un sol infermer estigui a càrrec de 343 residents i que l'administració doni la callada per resposta", ha dit Navarro, segons recull la cadena SER.

Concentració de repulsa al maltractament a la gent gran, avui a les 18:30 al COIBA

Des del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, volem expressar el nostre més rotund rebuig i condemna a la falta de mitjans i de personal per atendre la gent gran a les institucions tant públiques com privades. No és possible tenir cura de les persones grans de forma digna sense unes ràtios raonables d'infermeres, sense uns recursos mínims que garanteixin una atenció de qualitat.

Conscients del problema que suposa el tracte inadequat, la manca d'atenció i el maltractament a les persones grans, el COIBA realitza una crida a les infermeres, a tots els professionals sanitaris i a la ciutadania en general perquè es mobilitzin en contra d'aquesta situació, tan dramàtica que en ocasions pot tornar mortal. No volem baixar la mirada, ni fer veure que no està passant. Els fets són molt greus i hem de denunciar-los, com ha fet Jesús Navarro.

Per una atenció i unes cures dignes a la gent gran, ara més que mai, hem d'actuar, crear consciència i mobilitzar-nos.

Per això, convoquem aquesta tarda una concentració de repulsa, a les 18:30, davant del COIBA (Gral Gravina, 1, cantonada Andrea Doria). Si no pots acudir, atura't, allà on siguis, i pensa en el maltractament que avui pateixen milers de persones grans. Pensa que tu també un dia seràs més gran. Fes-te una foto i puja-a les xarxes amb el hashtag #AtenciónDigna #porCecilia 

Link a la informació de la Cadena SER. 

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.