Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Les infermeres reivindiquen "l’immens valor" que aporten a la nostra societat les persones grans
01/10/17
Les infermeres reivindiquen "l’immens valor" que aporten a la nostra societat les persones grans
Les infermeres reivindiquen "l’immens valor" que aporten a la nostra societat les persones grans
ABIGG i el COIBA recorden que "la vellesa no és una malaltia, és una etapa de la vida amb grans possibilitats de gaudir, de sumar i de créixer, com a persones i com a col·lectiu"

L'Associació Balear d'Infermeres Geriàtriques i Gerontològiques dels Illes Balears (ABIGG) i el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) realitzen una crida pública per reivindicar "l’immens valor" que aporten a la nostra societat les persones grans. Coincidint amb la celebració del "Dia internacional de la gent gran", el proper diumenge, 1 d'octubre, ABIGG i el COIBA han volgut cridar l'atenció sobre la important contribució que fan les persones grans a la nostra societat, amb el seu temps, la seva saviesa, la seva entrega i la seva dedicació a tot tipus de causes, des de les ecològiques com les socials i de suport a altres persones.

"La vellesa no és una malaltia. És una etapa de la vida amb grans possibilitats de gaudir, de sumar i de créixer, com a persones i com a col·lectiu ", ha explicat Isabel Román, presidenta de ABIGG. Lamenta la poca estima que la nostra societat mostra, sovint, cap a la gent gran. "Són persones que no només ens han aportat molt al llarg de dècades, sinó que segueixen fent-ho avui, malgrat la discriminació que de vegades pateixen per motius d'edat", afegeix.

Animen a celebrar "el Dia Internacional de la Gent Gran", l'1 d'octubre #GranGent

ABIGG i el COIBA han animat a la ciutadania a reflexionar sobre tots els talents, la contribució i la participació de la gent gran en la nostra societat. "La nostra tasca és donar-los el reconeixement i el suport que necessiten per poder seguir gaudint d'una vida saludable. Reconeixent el valor de les persones grans, ens reconeixem tots ", apunta, per altra banda, Rosa Maria Hernández, presidenta del COIBA.

Tant Hernández com Román han afegit que és imprescindible lluitar contra l’"ageisme", que és la discriminació per motius d'edat. Són moltes les frases fetes, gairebé sempre falses, que generalitzen, infravaloren i minimitzen les aportacions de la gent gran a la nostra vida i la nostra societat.

El dia 1 d'octubre, i d'aquí en endavant, ABIGG i COIBA animen a totes les persones, de qualsevol edat, a lluitar contra aquests "ageismes", alguns dels quals, a més de falsos, resulten ofensius. Diumenge, compartirem a les xarxes els aspectes positius de la implicació de la gent gran en la nostra vida amb el hashtag #GranGent.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.