Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El Col·legi d'Infermeria de Balears i ABAM organitzen les IV Jornades pitiüses d'actualització en lactància materna
06/10/17
El Col·legi d'Infermeria de Balears i ABAM organitzen les IV Jornades pitiüses d'actualització en lactància materna
El Col·legi d´Infermeria de Balears i ABAM organitzen les IV Jornades pitiüses d´actualització en lactància materna
Se celebren el divendres 6 d’octubre a partir de les 9:00, a la seu de la UIB a Eivissa. El dijous 5 d'octubre, a les 17:30, l'infermer Armando Bastida parlarà de "Els mites de la lactància materna" a l'Hospital de Formentera

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) a Eivissa i Formentera, juntament amb l'Associació Balear d'Alletament Matern (ABAM), organitzen demà, divendres, les IV Jornades d'actualització en lactància materna, amb l’objectiu de seguir protegint, fomentant i donant suport a la lactància materna com el millor mètode de nutrició per al nadó.

Sota el lema "Junts podem fer que la lactància materna sigui sostenible", l'Organització Mundial de la Salut i UNICEF volen recordar aquest any que la lactància materna beneficia a totes les mares i els infants, independentment d'on viuen o del seu nivell econòmic. En particular, es considera que la lactància materna exclusiva durant els sis primers mesos és la pedra angular de la supervivència i la salut infantil i -a partir d’aquí- la combinació de la lactància materna amb altres formes d'alimentació (fins almenys els dos anys de vida) contribueix al desenvolupament del nen, l'assoliment educatiu i al benestar econòmic. Malgrat tots aquests beneficis, sovint s'interromp la lactància materna molt abans del que seria desitjable, per factors laborals, familiars, econòmics, socials o d’altres. Per això, recorden l'OMS i UNICEF, l’èxit de la lactància materna depèn de l’esforç col·lectiu com a societat, a més de l'esforç particular de cada família.

La IV Jornada d'Actualització en Lactància Materna se celebrarà demà, 6 d'octubre, de 9: 00h a 15: 00h, a la seu eivissenca de la Universitat dels Illes Balears (UIB). Entre els ponents, destaquen l'infermer pediàtric Armando Bastida, assessor de lactància, que parlarà sobre el creixement i el pes del nadó alletat; i Lucía Alcaraz, comare especialitzada en el part a casa i el paper de la comare a domicili per tal de aconseguir una lactància materna d'èxit. A més, participaran també Gemma Cárcamo, consultora de Lactància materna, que parlarà sobre la "Lactància materna en casos de part múltiple" i Thais Puig, assessora de lactància i co-fundadora d’ABAM a Eivissa, sobre "El deslletament: l'últim repte en l'acompanyament a la lactància materna".

Avui, dijous, a les 17:30 a Formentera

Aquesta tarda, a partir de les 17:30, l'Hospital de Formentera acollirà també una conferència amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna. L'infermer Armando Bastida impartirà una conferència titulada "Mites de la lactància materna" a la sala d'actes de l'Hospital.

Aquestes activitats estan obertes a tots els professionals i estudiants interessats. Més informació al programa adjunt. Col·laboren també  l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària i el Consell Insular de Formentera.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.