Portada / PROFESSIÓ / Documents d'interès i Eines de Treball / Protocol de prevenció i atenció a les dones i nines sobre la mutilació genital femenina a les Illes Balears
20/10/17
Protocol de prevenció i atenció a les dones i nines sobre la mutilació genital femenina a les Illes Balears
Protocol de prevenció i atenció a les dones i nines sobre la mutilació genital femenina a les Illes Balears
Editat per la Conselleria de Salut i coordinat per la comare Marian García Baratas

La mutilació genital femenina és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i les nines. És una pràctica que atempta contra els drets a la salut, la seguretat, la integritat física, el dret a no ser sotmesa a tortures i tractes cruels, inhumans o degradants, i el dret a la vida en els casos en què aquest procediment acaba produint la mort.

El Govern de les Illes Balears ha elaborat aquest Protocol amb l'objectiu de contribuir a posar fi a aquesta pràctica nociva, una de les formes més greus d'exercir violència contra les dones, tenint en compte els factors culturals i socials que duen a practicar la mutilació genital femenina.

Tot i que la detecció d'una dona amb mutilació genital femenina o d'una nina amb risc de patir-la es produeix habitualment en l'àmbit sanitari, el tractament d'aquesta problemàtica s'ha de presentar des d'un punt de vista interdisciplinari, coordinat i en xarxa amb la participació de diferents professionals i de diferents àmbits.

 

Llegeix o descarrega el document: Protocol de prevenció i atenció a les dones i nines sobre la mutilació genital femenina a les Illes Balears

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.