Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Més de 500 infermeres participaran en el I Congrés internacional d’investigació i innovació en cures que es celebrarà a Palma
20/10/17
Més de 500 infermeres participaran en el I Congrés internacional d’investigació i innovació en cures que es celebrarà a Palma
Més de 500 infermeres participaran en el I Congrés internacional d’investigació i innovació en cures que es celebrarà a Palma
El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears organitzen aquest congres sota el lema "Generant evidències per millorar la salut de les persones"

Més de 500 professionals d’Infermeria participaran en el I Congrés Internacional d’Investigació i Innovació en Cures: Evidència, Infermeria de Pràctica Avançada i Seguretat Clínica, que es celebrarà a Palma entre el 25 i el 27 d’octubre. Sota el lema “Generant evidències per millorar la salut de les persones”, el congrés reunirà experts nacionals i internacionals amb l’objectiu de compartir i posar en comú coneixements i experiències que puguin revertir en la millora de les cures infermeres que rep la població.

“En aquest congrés, volem abordar alguns dels reptes que afronten la nostra professió i la nostra societat, com el desenvolupament ple de les competències infermeres, la cronicitat, les condicions que s’han de donar a les organitzacions per a garantir una cura responsable i segura o com traslladar a la pràctica clínica els avenços i evidències obtinguts mitjançant recerca i innovació”, ha explicat Miguel Bennasar Veny, president del Comitè Organitzador i Científic del Congrés.

Seran tres dies intensos de conferències i debats, taules de comunicacions i exposició de pòsters científics, tant de forma presencial com virtual. “Això és per nosaltres el més important: la participació de més de 500 infermeres, que aporten els seus treballs, idees i experiències perquè les estudiem i debatem, per tal de seguir avançant en les cures que prestem a la població”, ha afegit Bennasar. 

La conferència inaugural serà a càrrec d’Anne Marie Rafferty, professora de la Facultat Florence Nightingale d’Infermeria i Comares del King’s College de Londres, sota el títol “Influència de les polítiques de salut en el lideratge infermer i com es trasllada a uns millors resultats en les cures dels pacients”.

A més, durant el dijous es celebraran sessions plenàries entorn a “La seguretat del pacient: perspectives sobre la transferència d’evidències i coneixement” i  sobre “La construcció del coneixement i l’evolució professional: la “culpa” de tot la té la història”. Els temes que s’abordaran altres dies són “La infermeria de pràctica avançada com a motor del desenvolupament professional”, “Diàlegs sobre innovació i investigació com a estratègia per a la millora de les cures. Com establir sinèrgies entre l’assistència i l’acadèmia?”, “Humanitzant l’atenció sanitària i apoderant al pacient”, i “La salut digital com a innovació en cures”. 

La conferència de clausura (el divendres 27) serà a càrrec de Nieves Lafuente, directora de #Picuida, Estrategia de Cuidados de la Consejería de Salud de la Junta de Andalucía. Aquest congrés compta amb el reconeixement de l’Interès Científic-Sanitari del Ministerio de Sanidad. Per conèixer el programa en detall i altres aspectes del Congrés, es pot visitar la web: www.congresocuidados3i.com

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.