Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Comunicat als col·legiats: L'IB-Salut respon al COIBA sobre el requisit del català en Sanitat
05/12/17
Comunicat als col·legiats: L'IB-Salut respon al COIBA sobre el requisit del català en Sanitat
Comunicat als col·legiats: L´IB-Salut respon al COIBA sobre el requisit del català en Sanitat
El director general de l'Ib-Salut garanteix que no es deixarà de contractar un professional sanitari pel fet de no tenir un certificat de capacitació lingüística

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears ha rebut una carta de la Direcció General del Servei Balear de Salut (IB-Salut) en resposta a les consultes realitzades sobre l'anomenat "decret del català", arran de les inquietuds d'alguns col·legiats, en ocasions favorables al fet que el català fos considerat un mèrit i, en altres, partidaris de considerar-lo un requisit.

En la seva carta, el Sr. Juli Fuster contesta que està treballant en la redacció d'un decret que desenvolupi la normativa "per harmonitzar el dret dels ciutadans a ser atesos en la seva llengua pròpia i, al mateix temps, garantir la prestació d'una atenció sanitària excel·lent”. Aquest decret "garantirà que en cap cas es deixarà de contractar un professional sanitari pel fet de no tenir un certificat de capacitació lingüística", i "regularà la possibilitat d'establir les excepcions necessàries a la norma per garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic".

Des del respecte a la legislació vigent i a les diferents posicions ideològiques -expressada en el Comunicat del 5 de setembre- així com a les competències dels agents socials i administració, que formen part de la Mesa Sectorial de Sanitat, el Coiba seguirà interessant-se en aquesta qüestió i desitjant un aviat consens.

El Coiba recorda de nou als col·legiats que, davant de qualsevol dubte o sospita de menyscabament dels seus drets, l'assessoria jurídica del col·legi està, com sempre, a la seva disposició. Poden sol·licitar cita per telèfon o a través d'aquest link a la pàgina web.

Carta del IB-Salut rebuda pel COIBA

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.