Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El COIBA exigeix ​​responsabilitats per la imatge sexista i discriminatòria de les infermeres en el Telepasión de TVE1
28/12/17
El COIBA exigeix ​​responsabilitats per la imatge sexista i discriminatòria de les infermeres en el Telepasión de TVE1
El COIBA exigeix ​​responsabilitats per la imatge sexista i discriminatòria de les infermeres en el Telepasión de TVE1
El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears s'ha dirigit a l'Institut de la Dona, l'Observatori de la Imatge de la Dona del Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat, i a RTVE per demanar responsabilitats

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears ha manifestat avui la seva més contundent repulsa a l'emès el passat 24 de desembre a RTVE1, un "Telepasión" que va presentar una imatge denigrant, discriminatòria i sexista d'algunes professionals sanitàries, suposadament infermeres.

En aquesta actuació, que tenia lloc en un "centre mèdic", tant els homes com d'algunes dones vestien correctament. En canvi, altres dones, a les quals sembla atribuït el paper d'infermeres, sortien amb un mini-vestit, a l'altura de la roba interior. La diferència en la vestimenta dels protagonistes no només resulta ofensiva per a les dones en general, sinó particularment per a aquestes dones a les quals sembla discriminar de les que sí van vestides, com si unes fossin dignes del respecte que aporta la vestimenta professional i les altres simples objectes sexuals decoratius. Sembla que hi ha dones dignes de respecte i d'altres que poden ser utilitzades sexualment.

El COIBA considera absolutament inacceptable aquesta imatge denigrant, sexista i discriminatòria de les dones sanitàries, sigui quina sigui la professió que els guionistes els vulguin atribuir. "És inacceptable que, des de la televisió pública, es discrimini a les dones pel fet de ser-ho: que se les categoritzi en susceptibles o no de ser convertides en i mostrades com a objectes sexuals. En una societat sana i saludable, la televisió ha de ser un actiu per a la salut, perquè salut és també cultura i diversió, que no fa mal ni ofèn" ha denunciat la presidenta del COIBA, Rosa Maria Hernández. "Estem fartes de" teleporqueria "masclista i sexista, que -a més- estem pagant entre tots, ja que s'emet des de la televisió pública, a la qual es pre-suposa un cert criteri, sentit comú i responsabilitat social", afegeix.

El COIBA ja ha presentat queixes davant l'Institut de la Dona del Govern dels Illes Balears, així com a l'Observatori de la Imatge de la Dona del Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat, i al mateix Ens de RTVE per reclamar que es depurin responsabilitats i garantir que no es tornin a emetre programes com aquest, que vulnera la normativa més bàsica en matèria d'Igualtat de la legislació espanyola i autonòmica.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.