Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El COIBA atorga a 189 infermeres de Balears beques per formar-se i exposar els seus treballs en congressos durant el 2017
16/01/18
El COIBA atorga a 189 infermeres de Balears beques per formar-se i exposar els seus treballs en congressos durant el 2017
El COIBA atorga a 189 infermeres de Balears beques per formar-se i exposar els seus treballs en congressos durant el 2017
"Les infermeres de Balears són molt actives, actualitzen constantment els seus coneixements i investiguen per millorar les cures als pacients", destaca Marina Salas, responsable de Formació del COIBA.

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears ha atorgat beques per un total de 90.000 euros a 189 infermeres col·legiades com a ajuda per a cobrir la matrícula i despeses dels cursos de postgrau realitzats al llarg de l'any 2017, així com la presentació de les seves investigacions en congressos i jornades nacionals i internacionals.

Un total de 118 infermeres es beneficiaran dels 70.000 euros en ajudes a la formació de postgrau atorgades pel Coiba per a cursos en diferents àmbits. Entre les distintes matèries, destaquen cursos d'expert i màsters en farmacoteràpia per a Infermeria, urgències i emergències, de gestió sanitària o de nutrició i alimentació. També s'han atorgat beques per a formació de postgrau en atenció geriàtrica i gerontològica, infermeria escolar, nounats, oncologia o metodologia d'investigació, entre d'altres. L'entitat bancària La Caixa col·labora amb una aportació a aquest pressupost d'ajudes a la formació.

A més, un total de 71 infermeres rebran ajudes per haver presentat pòsters o comunicacions sobre els seus projectes de recerca en congressos nacionals o internacionals al llarg del 2017. Destaca l'activitat de les comares de Balears en els congressos del seu àmbit, amb estudis sobre la lactància, les alternatives analgèsiques durant el part, diferents tipus de part (a casa, a l'aigua ...), el tractament de lesions o la depressió postpart. La salut mental és també una àrea d'interès especial de les infermeres de Balears, que durant el 2017 han participat en congressos i jornades amb diferents treballs sobre el trastorn bipolar, l'ansietat, grups d'autoajuda, hospital de dia psiquiàtric, la cura dels cuidadors i altres. També destaquen com a temes d'interès diferents aspectes de l'atenció comunitària (primària), la gestió de casos, el tractament del dolor postoperatori, la seguretat del pacient i l'alimentació.

"Les infermeres de Balears són molt actives, actualitzen constantment els seus coneixements i investiguen per millorar les cures que donen als pacients", ha assenyalat Marina Salas, responsable de la Comissió de Formació del Coiba. Precisament per això, el Coiba havia previst un notable increment del pressupost destinat a aquestes partides, passant de 62.000 euros el 2016 a 90.000 a 2017. "És un orgull poder invertir part de les quotes que paguen els col·legiats a la seva pròpia formació, en benefici dels nostres pacients ", apunta.

Un estudi del 2016 sobre la Situació sociolaboral i professional de les infermeres a Balears encarregat pel Coiba va destacar aquest gran interès per la formació i va revelar que, en el moment de l'enquesta, el 3% de les persones que van respondre tenien o estaven cursat un doctorat, un 34% estudiava o ja tenia un màster oficial, un 59% títols de postgrau propis d'alguna universitat, un 18% una especialitat d'infermeria (via EIR o per la via extraordinària), un 13% tenia també altres títols universitaris i un 27% altres títols no universitaris.

La formació contínua i l'actualització i ampliació de coneixements és imprescindible per a tots els professionals, incloses les infermeres, donat l'alt ritme d'innovació en cures i els avenços en salut que, sens dubte, poden beneficiar els pacients.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.