Portada / ACTUALITAT / Comunicats / L’Assemblea General de col·legiats aprova la liquidació del 2017 i el pressupost per al 2018
19/03/18
L’Assemblea General de col·legiats aprova la liquidació del 2017 i el pressupost per al 2018
L’Assemblea General de col·legiats aprova la liquidació del 2017 i el pressupost per al 2018
La presidenta del Coiba presenta el Pla de Treball per al 2018, que manté una forta aposta per la formació, recerca i visibilitat infermera. Infermeres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera van participar de forma simultània en l’Assemblea General anual

L’Assemblea General del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, reunida el passat dijous 15 de març de forma simultània a Mallorca, Menorca i Eivissa-Formentera, ha aprovat per unanimitat la liquidació de l’any 2017 i el pressupost per al 2018, que preveu un equilibri d’ingressos i despeses. La bona gestió dels darrers anys permetrà mantenir, un any més, la quota col·legial congelada, en menys de 50 euros al trimestre, la més econòmica d’Espanya segons les dades públiques disponibles.

Igualment, els col·legiats van aprovar realitzar una important inversió en millores informàtiques i telemàtiques per donar així un millor servei als col·legiats, amb una actualització de la base de dades i el portal del col·legiat durant el 2018. Igualment es va aprovar per unanimitat la modificació d’una sèrie d’articles dels Estatuts Col·legials per donar més flexibilitat i agilitat a la feina de la Junta de Govern. L’Assemblea General va aprovar també la proposta d’un col·legiat de modificar el nom de la institució, que passarà a ser el “Col·legi Oficial d’Infermeres de les Illes Balears”, quan s’hagin dut a terme els procediments legals i administratius pertinents.

Propostes per al 2018: Formació, Investigació i Visibilitat

Durant l’Assemblea General, la presidenta ,Rosa María Hernández, va retre comptes del que s’havia fet durant l’any 2017, i va presentar el Pla d’Acció per al 2018, que preveu continuar treballant en àrees clau com l'ordenació professional i la millora de la pràctica segura; reforçar el lideratge de les infermeres en els diferents àmbits d'actuació i la visibilitat de les seves aportacions a la salut de la població. Igualment, el Coiba mantindrà un intens programa formatiu, tant presencial com online, en base a les necessitats identificades pels propis col·legiats, així com les beques de formació, i continuarà fomentant la investigació, amb premis, ajudes i una assessoria d'investigació.

En 2018 s'organitzarà a Palma un Congrés internacional d'Història de la Infermeria, i es duran a terme diversos estudis sobre les ràtios d'infermera / pacient, així com la previsió de les necessitats de reposició i increment de les plantilles d'infermeres per abordar les noves necessitats de la població, així com compensar la jubilació prevista de professionals.

Igualment, es mantindran durant el 2018 els serveis de suport al col·legiat, com l'assessoria jurídica, l'assessoria psico-emocional, i el servei de mediació per al lloguer d'habitacions i pisos per als col·legiats amb dificultats per trobar habitatge.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.