Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Comença en el Curs de preparació a l'examen EIR per a infermeres que es volen especialitzar
06/04/18
Comença en el Curs de preparació a l'examen EIR per a infermeres que es volen especialitzar
Comença en el Curs de preparació a l´examen EIR per a infermeres que es volen especialitzar
El Col·legi d'Infermeria organitza, un any més, el curs de preparació per aquest examen tan competitiu, al qual es van presentar en 2018 més de 11.000 infermeres per 1.050 places a tot Espanya, 27 d'elles a les Illes Balears

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (Coiba) acull avui, divendres, la primera sessió del nou curs de preparació a l'examen EIR (Enfermero Interno Residente), que se celebra anualment a nivell estatal, per poder accedir a la formació infermera especialitzada.

Moltes infermeres aspiren a poder especialitzar-se un dia i convertir-se en comares, infermeres pediàtriques, de salut mental, especialistes en Infermeria familiar i comunitària, Infermeria geriàtrica o Infermeria del treball. Per a això, han de superar un examen de coneixements que els donarà accés a realitzar l'EIR, la residència d'Infermeria, en l'especialitat i el lloc d'Espanya que triïn o on estigui disponible la plaça.

Aquest curs, que té una durada de gairebé un any, prepara els ja graduats en Infermeria en aspectes més específics i concrets del temari. També es realitzen simulacres de l'examen EIR. El curs organitzat pel Coiba i impartit pel Instituto de Formación Sanitaria (IFSES) és un dels més sol·licitats de l'oferta formativa del col·legi, omplint-se cada any i amb llista d'espera.

EIR molt competitiu

Les infermeres que es presenten a l'examen (normalment al gener / febrer de l'any següent), poden triar la seva especialitat i ubicació, depenent del resultat obtingut en la prova i de l’expedient acadèmic de la universitat. Van triant segons la puntuació obtinguda, en ordre de major a menor, fins a esgotar les places.

De les 1.050 places ofertes a tot Espanya el 2018, 27 són a les Balears: Comares (14), Infermeres de Salut Mental (cinc), Infermeria Pediàtrica (quatre) i Infermeria Familiar i Comunitària (quatre). Les places es distribueixen entre els centres de salut i hospitals públics de les illes.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.