Portada / I + D + i / Projectes de recerca en curs / 195/2017 Millora dels coneixements i l'emplenament del registre de voluntats anticipades mitjançant una intervenció e-learning
20/04/18
195/2017 Millora dels coneixements i l'emplenament del registre de voluntats anticipades mitjançant una intervenció e-learning
195/2017 Millora dels coneixements i l´emplenament del registre de voluntats anticipades mitjançant una intervenció e-learning
Investigador principal: Pedro Jesús Milla Ortega

El nombre de registres de Voluntats Anticipades (VA) a Mallorca és baix i, de la mateixa manera, el nivell de coneixements al respecte per part dels professionals d'infermeria, per això l'objectiu d'aquest estudi és determinar la millora de coneixements en el registre de les voluntats anticipades després d'una intervenció e-learning, i establir si existeix relació entre aquesta millora i el nivell de cumplimentació.

Per això, es pretén desenvolupar un estudi multicèntric, experimental, a l'àrea sanitària  de Mallorca, amb medició pre i post intervenció, en el qual es pretén mesurar si una intervenció amb format online augmenta el nivell de coneixements dels professionals i millora la cumplimentació del procediment de registre de voluntats anticipades.

Així pues, el fenòmen que es pretén estudiar tindrà dos resultats independents, dels quals pretenem demostrar la seva relació, el nivell de coneixements pre i post a la visualització d'un vídeo formatiu dirigit a les infermeres, que es mesurarà amb la cumplimentació d'un qüestionari i la tasa de cumplimentació del registre.

El hipotetitzat augment de coneixements es mesurarà intentant observar com incideix la intervenció basada en un video, soportat mitjançant una plataforma online accesible tant des dels smartphone, como des dels ordinadors, mesurant el seu efecte a la setmana de la seva primera visualització, al mes, als 3 mesos, i als 6 mesos. Mesurant amb aquesta mateixa pauta de temps el nivell de cumplimentació del registre de voluntats anticipades.

Es pretén establir la incidència de la intervenció sobre l'augment de coneixements de les infermeres, establir la pauta de recordatori idònia per a mantenir el nivell aconseguit amb la intervenció de coneixements i observar si el mateix va associat al nivell de cumplimentació.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.