Portada / I + D + i / Projectes de recerca en curs / 197/2017 Elaboració de la guia de bones pràctiques: Recursos pedagògics per a tutors de pràctiques d'infermeria
20/04/18
197/2017 Elaboració de la guia de bones pràctiques: Recursos pedagògics per a tutors de pràctiques d'infermeria
197/2017 Elaboració de la guia de bones pràctiques: Recursos pedagògics per a tutors de pràctiques d´infermeria
Investigadora principal: Clara Bendito Barber

La formació de les infermeres combina la formació teòrica amb la pràctica. Durant el prácticum, les infermeres tutores clíniques no només han d'ensenyar tècniques sino que també han de potenciar la capacitat crítica. Amb la finalitat de millorar el període del Prácticum ens plantejam disenyar i implantar una Guia de Bones Pràctiques, que ofereixi recomanacions per a la tutorització dels alumnes en pràctiques. En posar en marxa aquestes recomanacions es pretén millorar les habilitats pedagògiques de les infermeres i augmentar satisfacció i formació dels professionals i estudiants. Per això s'ha disenyat un estudi de metodologia mixta a l'àmbit de l'Àrea de Salut  de Menorca.

En una primera fase es realitzarà una medició basal mitjançant l'ús de qüestionaris. Seguit d'una estratègia qualitativa que permetrà identificar les fortaleses i debilitats en l'autorització dels estudiants. En la segona fase i en base als resultats obtinguts es disenyarà i posarà en funcionament la Guia de Bones Pràctiques per a l'autorització d'alumnes d'Infermeria. I finalment, es mesurarà l'impacte de les intervencions. Instruments: Qüestionaris i grups de discussió.

Subjectes d'estudi: Infermers, estudiants d'Infermeria i professors de grau d'Infermeria. Anàlisi: Anàlisi descriptiu per a totes les variables. Anàlisi d'interències per a comparar mesures abans i després de la intervenció. Probes paramètriques o no paramètriques, segons distribució de variables. SPSS.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.