Portada / COL·LEGI / La professió infermera / Definició d'Infermera
Definició d'Infermera
Definició d´Infermera
En base a la redacció del Consejo Internacional de Enfermeras

La infermera és una persona que ha completat un programa de formació en Infermeria i està autoritzada per l'autoritat reguladora competent per exercir la infermeria al seu país. A Espanya, la formació d'Infermeria és un programa d'estudis universitaris formalment reconegut que proporciona una base àmplia i sòlida en ciències del comportament, la vida i les cures d'infermeria per a la pràctica general de la Infermeria; així com per al lideratge i com a base per a l'educació post-universitària per a la pràctica d'Infermeria especialitzada o avançada. La infermera està preparada i autoritzada per a:

(1) participar en l'àmbit general de la pràctica d'infermeria, inclosa la promoció de la salut, la prevenció de malalties i l'atenció de persones amb malalties físiques, problemes de salut mental i discapacitats, de totes les edats i en tots els serveis de salut i altres àmbits de la comunitat;

(2) per dur a terme educació en cures de la salut;

(3) per participar plenament com a membre de l'equip d'atenció a la salut;

(4) per supervisar i formar auxiliars d'infermeria i cures de la salut;

(5) per investigar.

Nota: El Consejo Internacional de Enfermeras parla d'"infermera" per definir als professionals (dones i homes) que exerceixen la professió d'Infermeria. El Coiba segueix, en aquest sentit, la línia del CIE, adoptant el terme "infermera" tant per a homes com per a dones. En altres documents, sobretot del Consejo General de Enfermería d'Espanya (CGE), s'utilitza preferentment el terme de la disciplina ("Infermeria") per referir-se als professionals.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.