Portada / FORMACIÓ / Jornades i Congressos / El XVI Congrés nacional i XI internacional d’Història de la Infermeria se celebrarà a Palma a l’octubre
29/10/18
El XVI Congrés nacional i XI internacional d’Història de la Infermeria se celebrarà a Palma a l’octubre
El XVI Congrés nacional i XI internacional d’Història de la Infermeria se celebrarà a Palma a l’octubre
"Poder i influència de les infermeres a la història" és el lema d’aquest congrés, coorganitzat pel Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears i el Seminario Permanente para la Investigación de la Historia de la Enfermería.

El XVI Congrés nacional i XI internacional d’Història de la Infermeria se celebrarà a Palma entre els dies 29 i 31 d’octubre de 2018, sota el lema “Poder i influència de les infermeres en la Història”. El congrés, coorganitzat pel Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (Coiba), el Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Seminario Permanente para la Investigación de la Historia de la Enfermería, aborda una qüestió de gran interès com és l’aportació de les infermeres en l’abordatge dels diferents problemes sanitaris i socials als que s’ha enfrontat la nostra societat en les darreres dècades. 

La cita s’estructurarà entorn a sis àrees temàtiques:

 • El valor de la recerca històrica en la consolidació de la professió infermera.
 • Poder i influència professional de les infermeres en la Història.
 • Relacions de la Infermeria amb altres disciplines des de la perspectiva històrica.
 • Influència de les infermeres a l’àmbit sanitari.
 • Les infermeres als conflictes bèl·lics i les catàstrofes.
 • Els escenaris de la cura: arquitectura i patrimoni material i immaterial.

El programa complet se pot trobar a la pàgina web: www.congresohistoriaenfermeria.com. Les sessions dels dies 30 i 31 comptaran amb interpretació simultània castellà/anglès, per la participació de ponents i assistents estrangers.

Existeixen quotes especials per als col·legiats del Coiba, estudiants, o assistents al congrés de forma virtual. A més, s’han organitzat dos tallers a l’inici i final del congrés. Tota la informació està disponible a la mateixa pàgina web.

El Congrés està actualment tramitant la sol·licitud d’Interés Científico Sanitario del Ministerio de Sanidad, Asuntos Sociales e Igualdad, així com l’acreditació del Sistema d’Acreditació de la Comissió de Formació Continuada (CFC) del Govern de les Illes Balears.

Exposició "Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”

De forma paral·lela al congrés, el Museo de Historia Militar de Palma acollirà la exposició “Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”, organitzada també pel Coiba i la UIB. En ella, s’exposaran fotografies, documents, uniforms i tot tipus d’utensilis utilitzats per les infermeres al llarg de les darreres dècades. En la actualitat, el Comitè Organitzador està reunint els fons per a aquesta exposició i agrairà la col·laboració d’infermeres o familiars que tinguin en el seu poder objectes, fotografies o altres documents que puguin il·lustrar l’evolució de la infermeria a Balears en les dècades passades. Qualsevol persona que estigui interessada en col·laborar, prestant algun objecte per a l’exposició, pot posar-se en contacte amb el Coiba al correu electrònic cristina.martinez@infermeriabalear.com. 

 

 • facebook
 • twiter
 • titulo cookies

  INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.