Portada / ACTUALITAT / Altres notícies / L'Assemblea Mundial de la Salut acorda un nou i ambiciós pla estratègic per als propers cinc anys
24/05/18
L'Assemblea Mundial de la Salut acorda un nou i ambiciós pla estratègic per als propers cinc anys
L´Assemblea Mundial de la Salut acorda un nou i ambiciós pla estratègic per als propers cinc anys
Contempla estendre la cobertura de salut universal per ajudar a salvar la vida de 29 milions de persones en 2030

Els delegats de l'Assemblea Mundial de la Salut han acordat un "nou i ambiciós" pla estratègic per als propers cinc anys, que està dissenyat per ajudar a assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i promoure el benestar per a l'any 2030.

Segons informa l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aquest nou document estableix tres objectius. Un d'ells és garantir que per a l'any 2030 mil milions de persones més es beneficiïn de la cobertura de salut universal. També que mil milions de persones més estiguin millor protegides de les emergències sanitàries i que també puguin gaudir d'una millor salut i benestar. L'OMS estima que arribar a aquests objectius podria salvar la vida de 29 milions de persones.

Els membres de l'Assemblea van assenyalar que l'OMS haurà de realitzar una sèrie de canvis per superar aquests reptes. En particular, ha de reforçar el seu lideratge en Salut Pública, enfocar-se en l'impacte i garantir que les persones puguin accedir a informació sobre assumptes que afecten la salut de les persones.

L’informe de les Estadístiques Sanitàries Mundials de 2018 destaca que s'han aconseguit avenços notables cap als ODS en algunes àrees, encara que en altres els progressos s'han estancat i els ja assolits es podrien perdre fàcilment. Les últimes dades disponibles mostren que:

-Avui dia, menys de la meitat de la població mundial rep tots els serveis de salut que necessita.

-En 2010, gairebé 100 milions de persones van ser empeses a la pobresa extrema perquè van haver de pagar de la seva butxaca els serveis de salut.

- 13 milions de persones moren cada any abans de complir 70 anys per malalties cardiovasculars, malalties respiratòries cròniques, diabetis i càncer, la majoria d'elles en països d'ingressos baixos i mitjans.

- En 2016, van morir diàriament 15 000 infants abans de complir els 5 anys.

Es pot accedir a les Estadístiques Sanitàries mundials de 2018 en aquest enllaç (en anglès).

 

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.