Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El Col·legi Oficial d'Infermeria i ABAM organitzen les V Jornades d'actualització en lactància materna a Eivissa
05/10/18
El Col·legi Oficial d'Infermeria i ABAM organitzen les V Jornades d'actualització en lactància materna a Eivissa
El Col·legi Oficial d´Infermeria i ABAM organitzen les V Jornades d´actualització en lactància materna a Eivissa
Sota el lema "Lactància materna: els fonaments de la vida", comares, infermeres, pediatres i fisioterapeutes debatran sobre com fomentar la lactància des de la primera hora de vida, analitzant reptes i solucions

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) a Eivissa i Formentera i l'Associació Balear d'Alletament Matern (ABAM), organitzen els propers dies 4 i 5 d'octubre les V Jornades d'actualització en lactància materna, amb l'objectiu de seguir protegint, fomentant i donant suport a la lactància materna com el millor mètode de nutrició per al nadó.
 

Aquest any, l'Organització Mundial de la Salut i UNICEF han triat el lema "Lactància materna: els fonaments de la vida" per ressaltar la importància que les mares puguin alletar els seus fills des de la primera hora de vida. El contacte directe de la pell de la mare amb la del nadó i la succió del mugró estimulen la producció de llet materna, i en particular del calostre, l'anomenada "primera vacuna", que és extremadament ric en nutrients i anticossos.

Infermeres, comares, pediatres i fisioterapeutes analitzaran els avantatges, obstacles i solucions a l'hora de propiciar la lactància des del naixement, fomentant el "compromís d'ajudar a totes les famílies a aprofitar els beneficis essencials de la lactància materna", ha explicat Mònica Yern , presidenta en funcions del Cool·legi Oficial d'Infermeria a Eivissa i Formentera. Yern recorda que "la llet materna és la millor manera de proporcionar als lactants els nutrients que necessiten. L'OMS recomana la lactància materna exclusiva des de la primera hora de vida fins als 6 mesos, moment en el qual se li han de afegir aliments complementaris, mantenint la lactància fins als dos anys o més ", recorda.

El primer dia, Benedicta Cutanda Carrión, comare de l'Hospital general d'Albacete i consultora certificada internacional en lactància materna explicarà la seva experiència d'implantació de la guia de bones pràctiques en Infermeria, amb la guia de la RNAO (Registered Nurses Association d'Ontario, Canadà) de lactància materna. Posteriorment, la infermera de l'UCI neonatal de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón Belén Abarca Sanchís, parlarà de la "extracció prenatal del calostre. Hipogalactia veritable: maneig des infermeria ". Per concloure el dia, el pediatre José María Paricio presentarà resultats de la recerca en lactància "Problemes metodològics. Quan el lactant rebutja el pit ".

El dia 5 d'octubre, la jornada continuarà analitzant les deformitats cranials que poden influir en la lactància materna (fisioterapeuta pediàtric José Luis García Morales), i la realització d'un taller pràctic per a la detecció precoç de plagiocefàlia. Finalment, el pediatre José María Paricio parlarà sobre la compatibilitat de la lactància materna amb la presa de fàrmacs, productes alternatius, i l'exposició a contaminants, i altres aspectes de la lactància.

Aquesta jornada podrà ser seguida des de Mallorca (Aula 137 de l'Hospital de Son Espases) i la seu del Coiba a Menorca. Més informació a: https://www.infermeriabalear.com/registro.php?idgrupo=20180831123452&lan=2

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.