Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El COIBA expressa la seva satisfacció per la modificació del RD de Prescripció Infermera
19/10/18
El COIBA expressa la seva satisfacció per la modificació del RD de Prescripció Infermera
El COIBA expressa la seva satisfacció per la modificació del RD de Prescripció Infermera
Rosa María Hernández, presidenta de les infermeres de Balears, recorda que encara s’ha de reformar la Llei del Medicament per reconèixer la capacitat prescriptora de les infermeres dintre de les seves competències, igual que les altres tres professions sanitàries ja incloses

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears ha expressat la seva satisfacció per la modificació del Reial Decret de la Prescripció Infermera aprovada avui al Consejo de Ministros. Amb prudència, per no tenir encara la redacció exacta del nou Reial Decret, la presidenta de les infermeres de Balears, Rosa María Hernández, ha opinat que “és una bona notícia per als professionals i per als pacients” la modificació del RD, ja que reconeix la capacitat prescriptora de les infermeres dintre de les seves competències i dona seguretat jurídica.

Després de tant d’anys, les informacions que ens arriben ara del nou RD són esperançadores, ja que sembla que reconeix la prescripció infermera autònoma en tot un seguit de situacions en les que les infermeres tenim la formació i la capacitat per prendre decisions segures amb els pacients”, ha apuntat Hernández. “El que no té sentit és haver d’anar a demanar una recepta al metge d’un medicament o un material sanitari que prescriu, maneja i recomana la infermera, per ser del seu àmbit competencial”, apunta.

La presidenta de les infermeres de Balears assenyala, no obstant, que la modificació del RD no és el final del camí, sinó que els professionals d’Infermeria han de ser inclosos en la Llei del Medicament, igual que hi estan els metges, podòlegs i odontòlegs. “Les infermeres som la única professió sanitària universitària que, amb formació farmacològica igual -i en alguns casos superior- a les altres professions, no està inclosa en la Llei del Medicament”, ha recordat Hernández. Cada professió ha de tenir capacitat per prescriure, dintre de les seves competències, ha afirmat.

A Balears fan feina unes 6.380 infermeres , tant en la sanitat pública com privada, segons les dades més actualitzades del Col·legi Oficial d’Infermeria, que és l’òrgan competent per a la col·legiació (obligatòria) i la defensa dels interessos dels professionals d’Infermeria, en benefici dels pacients.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.