Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Enfermeras en la memoria. La fuerza invisible de una profesión.
26/10/18
Enfermeras en la memoria. La fuerza invisible de una profesión.
Enfermeras en la memoria. La fuerza invisible de una profesión.
L'exposició es podrà visitar des de 27 d'octubre al 16 de novembre al Centro de Historia y Cultura Militar de Baleares. Entrada gratuïta.

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat dels Illes Balears i el Centro de Historia y Cultura Militar de Baleares coorganitzen l'exposició "Enfermeras en la memoria. La fuerza invisible de una profesión", que recorre diferents moments de la infermeria a nivell local i internacional.

La Història de la Infermeria està molt relacionada amb la vida quotidiana de les persones que en algun moment de la seva existència van ser subjectes i partícips de les relacions curatives o de cuidat que les infermeres els van dedicar en situacions de catàstrofe, malaltia o salut. Són relacions que romanen en l'oblit i que l'exposició porta a la memòria, tractant amb això de fer-les visibles i donar-les veu, a partir de documents, fotografies i objectes, a les persones i les institucions implicades.

L'exposició reuneix tres col·leccions: la del Centro de Historia y Cultura Militar de Baleares procedent de l'antic Hospital Militar de Palma, la de la Sra. Txaro Uliarte, traslladada a Palma des del País Basc i la incipient col·lecció del Col·legi d'Infermeres de les Illes Balears. Amb això, es pretén evocar en els visitants el passat de l'organització i pràctica assistencial de les infermeres des de la Conquesta de Mallorca (1229) fins a l'entrada dels estudis d'Infermeria a la Universitat (1977).

Exposició: 27/10/2018 al 16/11/2018

Centro de Historia y Cultura Militar de Baleares. C/San Miquel, 69. Palma

 

Horari:

Dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 i de 18:00 a 20:00.

Dissabte de 10:30 a 14:00

 

Inauguració el divendres 26 d'octubre

La inauguració de la mostra, comissariada per la infermera i historiadora de l'art Dra. Glòria Gallego Caminero, serà el divendres 26 d'octubre a les 19:00 hores, a la Sala d'actes del Centro de Historia y Cultura Militar, i comptarà amb una conferència a càrrec de la Sra. Txaro Uliarte titulada "Repensar a Florence Nightingale: l'excel·lència del seu llegat."

Els col·legiats i col·legiades del COIBA estan convidats a participar. No es requereix confirmació.

Programa de l'exposició.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.