Portada / ACTUALITAT / Comunicats / L’Obra Social "la Caixa" i el Coiba reforcen la seva col·laboració en activitats de ferm compromís social
26/11/18
L’Obra Social "la Caixa" i el Coiba reforcen la seva col·laboració en activitats de ferm compromís social
L’Obra Social "la Caixa" i el Coiba reforcen la seva col·laboració en activitats de ferm compromís social
L’entitat destina 9.000 euros a iniciatives de les infermeres de Balears en favor de les persones grans, de les persones amb trastorns de salut mental i en contra de la violència de gènere

L’Obra Social “la Caixa” i el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (Coiba) han col·laborat, un any més, en el desenvolupament de diverses activitats formatives, de divulgació i de sensibilització amb un fort compromís social.

Dintre de la seva recerca dels programes amb més impacte transformador, com els que ajuden a millorar les condicions de vida del més vulnerables,   l’Obra Social “la Caixa” ha contribuït enguany amb 9.000 euros a l’organització d’una desena d’iniciatives de les infermeres de les Illes Balears, un col·lectiu fortament compromès amb la lluita per una societat més solidària, oberta i justa. Totes són activitats amb un fort compromís social, i destaquen especialment les propostes per a la promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a les persones que pateixen una discapacitat o una malaltia; així com la lluita contra l’exclusió social d’aquells grups més desfavorits, i per a la seva integració dintre d’una societat més solidària i oberta.

La sensibilització envers les persones que pateixen una malaltia mental ha estat un dels eixos de treball comú enllestits enguany. “Hem volgut escoltar de primera mà als protagonistes de la malaltia mental, millorar el coneixement que tenim com a societat del que això suposa i com volen ser tractats per poder facilitar el seu desenvolupament integral i la seva inclusió social”, ha explicat Rosa María Hernández, presidenta del Coiba.

Al mateix temps, les infermeres han volgut combatre també els estereotips i la discriminació per motius d’edat, que moltes vegades està tan normalitzada que passa desapercebuda però constitueix una de les formes de maltractament més habituals en la nostra societat, tan enlluernada amb la joventut. Igualment han rebut especial atenció les persones dependents, o els pacients crònics, així com aquells que requereixen cures pal·liatives, temes de gran actualitat en la nostra societat, però que sovint són ignorats, invisibilitzats i amagats.

Finalment, la col·laboració s’ha estès també a la lluita contra la violència masclista, en la qual les infermeres i altres professionals sanitaris tenen un paper important.

Per a nosaltres és un honor col·laborar amb les més de 6.000 infermeres que treballen a Balears, tant a la sanitat pública com privada, per contribuir, amb elles, a donar suport als grups més vulnerables i fràgils, lluitant per una societat més integradora i solidària”, ha apuntat Marc Ponseti, director de Banca  d’institucions de CaixaBank a Balears.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.