Portada / ACTUALITAT / Notícies de la professió / L'evolució de l'atenció integral al part per part de les comares
03/01/19
L'evolució de l'atenció integral al part per part de les comares
L´evolució de l´atenció integral al part per part de les comares
Anàlisi del Fòrum Infermer del Mediterrani publicat al número de desembre de la revista Agora d'Infermeria

A la publicació es destaca l'avanç desenvolupat en l'atenció al part per part de les comares, sobretot en els darrers 10-12 anys. Com a fites importants, ressalta la humanització del part, l'aposta per naixements menys intervencionistes (quan això és possible) i, sobretot, la inclusió de la dona en la presa de decisions sobre el seu propi part.

Malgrat això, evidencia la infrautilització de les competències de les comares a l'àmbit hospitalari a tota Espanya. Com a exemple, a Catalunya un 40% dels hospitals no estan en condicions d'oferir l'acompanyament continuat, personal i integral de la dona per part de la comare durant tot el procés de part.

La conclusió és clara: l'evidència demostra que les cures especialitzades repercuteixen en la millora de la qualitat en l'atenció a les dones abans del part, en el moment i després.

Llegeix el document complet AQUÍ

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.