Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Informació als col·legiats en relació a "l'infermer sexy"
14/01/19
Informació als col·legiats en relació a "l'infermer sexy"
Informació als col·legiats en relació a "l´infermer sexy"
El Coiba ha sol·licitat la col·laboració de la Conselleria de Salut, el Colegio de Enfermería de Madrid i el Consejo General de Enfermería per donar solució a aquesta situació i evitar que pugui tornar a produir-se

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (Coiba) va veure amb gran preocupació la publicació, el passat 9 de desembre, d'imatges i comentaris de l'infermer Alejandro Sánchez López en premsa local i en el seu perfil d'Instagram que considerem del tot inacceptables. Des del primer moment, el Coiba va qualificar d'intolerable la utilització de l'uniforme, les instal·lacions, els instruments de treball i el nom de la nostra professió per a fins que res tenen a veure amb la infermeria. Això suposa no només un mal ús sinó també una falta de respecte cap a les companyes i companys infermers que s'esforcen cada dia per fer bé la seva feina i combatre imatges falses i estereotipades de la professió. L'actuació és fins i tot més greu quan el menyspreu a la professió prové precisament de qui l'exerceix.

Aquests fets van produir un gran rebuig i indignació entre nombrosos professionals, que es van dirigir a aquest col·legi per sol·licitar una intervenció contundent contra aquesta persona i en defensa de la dignitat de la professió.

Immediatament, el Coiba es va posar en marxa per esbrinar qui era aquesta persona, que no figurava en el registre de col·legiats a Balears, tot i afirmar que porta diversos anys vivint i exercint a la nostra comunitat autònoma. En els dies posteriors, va quedar clar qui era i vam poder constatar també la seva no col·legiació a Balears, incomplint la normativa vigent.

El Coiba, en aquestes últimes setmanes, ha remès escrits a la Conselleria de Salut dels Illes Balears, al Colegio Oficial de Enfermería de Madrid (Codem, en el qual està col·legiat Alejandro Sánchez López) i al Consejo General de Enfermería, comunicant els fets i sol·licitant es prenguin les mesures oportunes.

El Consejo General de Enfermería, com a òrgan col·legial que coordina i engloba tots els col·legis d’infermeria d'Espanya, ha respost a la nostra carta, confirmant que Alejandro Sánchez López és infermer i està col·legiat en el Codem, incomplint la normativa que marca la necessària col·legiació al lloc on es presten de forma efectiva els serveis. Pel que fa al fons, assenyala que podria ser recomanable dirigir-se a l'autoritat sanitària corresponent denunciant aquests extrems (cosa que el Coiba ja ha fet). Finalment, trasllada la preocupació del Coiba al Codem, posant-li en còpia de la nostra carta original, per coordinar les accions oportunes.

Des del Coiba, continuarem treballant en la defensa de la dignitat de la professió i per evitar que aquest tipus de situacions tornin a produir-se. Seguirem informant als col·legiats i col·legiades a mesura que es produeixin nous avenços.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.