Portada / ACTUALITAT / Comunicats / La Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears inaugura l'any acadèmic amb la seva entrega anual de premis
25/01/19
La Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears inaugura l'any acadèmic amb la seva entrega anual de premis
La Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears inaugura l´any acadèmic amb la seva entrega anual de premis
El reconeixement al millor estudi d'investigació en infermeria, concedit pel Coiba i la Ramib, va ser per a Miguel Ángel Rodríguez Calero

La Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears (RAMIB) va celebrar ahir la sessió inaugural del nou curs acadèmic 2019. La cerimònia va començar amb el discurs inaugural de l'acadèmica numerària Pilar Roca Salom, qui va parlar sobre "La sinèrgia entre la Medicina, la Bioquímica i la Biologia molecular", centrant-se en els avanços que la recerca en aquests camps ha suposat per conéixer i tractar el càncer.

També es lliuraren els 13 premis i distincions referents a l'any 2018, entre els quals es trobava el premi d'infermeria, atorgat per la Reial Académia de Medicina de les Illes Balears i el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. Enguany el guanyador ha estat l'estudi liderat per Miguel Ángel Rodríguez Calero, infermer de l'Hospital de Manacor, per la seva investigació "Definiendo la vía venosa periférica de difícil canalización y factores de riesgo asociados. Revisión sistemática". 

L'estudi va sorgir a partir de la experiència assistencial de l'autor, principalment desenvolupada a l'àmbit de l'atenció a pacients crítics i unitats de hemodiàlisi, freqüentment en contacte amb la necessitat de canalització venosa. L'objectiu és identificar factors de risc relacionats amb la dificultat en la punció venosa perifèrica, concretament en pacients atesos a l'Hospital de Manacor.

Des del Coiba li donem l'enhorabona per la seva feina i esperem que cada vegada més infermeres apostin per la recerca i per la difusió i aplicació dels resultats en la pràctica diària.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.