Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Les infermeres de les Illes Balears començaran a prescriure medicaments i productes sanitaris el mes d’abril
25/02/19
Les infermeres de les Illes Balears començaran a prescriure medicaments i productes sanitaris el mes d’abril
Les infermeres de les Illes Balears començaran a prescriure medicaments i productes sanitaris el mes d’abril
L’accés a la prescripció es farà en dues fases : el mes d’abril ja podran prescriure les infermeres d’Atenció Primària i de consultes i gabinets hospitalaris, el juny hi accediran la resta d’infermeres

Les infermeres de Balears començaran a prescriure medicaments i productes sanitaris el mes d’abril. Així, els professionals  seran les segones d'Espanya (després d’Andalusia) en poder prescriure medicaments i productes sanitaris. Els professionals d'Infermeria ja poden demanar el certificat digital per accedir a l'aplicació de recepta electrònica.

Segons la previsió de la Conselleria de Salut, el mes d’abril ja podran prescriure les infermeres d’Atenció Primària i de consultes i gabinets hospitalaris i, en una segona fase, en juny, hi accediran la resta d’infermeres.

Per accedir-hi, les infermeres han d'estar col·legiades i tenir un any d'experiència laboral. Les infermeres que no tinguin encara un any d'experiència, hauran de fer un petit curs d'acreditació organitzat per la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia - UIB per aprendre a utilitzar l'aplicació prescriptora, però no en farmacologia, ja que la competència farmacològica ja l'obtenen les infermeres durant la seva formació universitària.

En una roda de premsa celebrada a la Conselleria de Salut avui matí, la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, Rosa María Hernández, ha assenyalat que el fet de que les infermeres puguin receptar suposa la normalització de la seva capacitat prescriptora, després d'una dècada (o més) d'entrebancs i dificultats, amb la Llei del Medicament.

Això suposarà no només una passa important per al complet desenvolupament de les competències de les infermeres adquirides a la Universitat, sinó també una millora important per als pacients, els seus familiars i el sistema sanitari en general.

Nota de premsa de la Conselleria de Salut amb més detalls.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.