Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Disfresses sexistes
24/02/19
Disfresses sexistes
Disfresses sexistes
Carta enviada a la premsa per la presidenta del Coiba, Rosa María Hernández, sobre les disfresses sexistes a Eurocarnavales

Les infermeres de les Illes Balears manifestem la nostra indignació pel fet que Eurocarnaval hagi burlat les nostres peticions de retirada de les disfresses sexistes, incomplint el seu propi compromís de fer-ho, tot dient que “sí que els havien retirat, ‘de l’aparador’ però no de la venda”.

La infermeria és la professió més ben valorada per la ciutadania. Les infermeres treballen amb persones, sovint malaltes. Això, juntament amb la gran manca d’infermeres que hi ha a tot el món -també a les Illes Balears- suposa una gran càrrega física i emocional que sovint du a l’abandonament de la professió. L’apreci i el respecte que les infermeres han obtingut dels ciutadans no pot ser menyspreat per empreses amb una visió tan barroera i allunyada de la realitat professional i social de la infermeria.

No ens oposem a que hi hagi disfresses d’infermeres però sí a que, mentre les que representen als professionals masculins mantenen la seva dignitat, a les de les dones persisteixi una imatge professional provocativa, hipersexualitzada i ofensiva.

Entenent que el respecte i consideració social cap a les professions no ha de ser exclusiva per a la imatge masculina sinó que les dones som mereixedores d'idèntica consideració, sol·licitem a tota la ciutadania que rebutgi aquesta mena de disfresses i es sumi als nostres esforços per reclamar-ne la immediata retirada dels establiments comercials.

Rosa María Hernández Serra (Presidenta Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears)

Link a la notícia publicada per Diario de Mallorca.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.