Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Informació per als col·legiats i col·legiades sobre la posada en marxa de la prescripció infermera
26/02/19
Informació per als col·legiats i col·legiades sobre la posada en marxa de la prescripció infermera
Informació per als col·legiats i col·legiades sobre la posada en marxa de la prescripció infermera
Els professionals d’Infermeria del Servei de Salut ja poden demanar el certificat digital per accedir a l’aplicació de la recepta electrònica, que es posarà en marxa a partir del mes d’abril

Tal com ha anunciat la Conselleria de Salut, les infermeres de les Illes Balears aviat podran prescriure medicaments i material sanitari, dintre de les seves competències. La Conselleria de Salut és qui gestiona aquest procés.

Davant les preguntes rebudes al Coiba per part de col·legiats i col·legiades, us detallem aquí els aspectes principals del mateix.

 

El calendari establert preveu:

-Les infermeres d’Atenció Primària i de gabinets hospitalaris del sistema públic de salut podran prescriure a partir del mes d’abril.

-La resta d’infermeres podran prescriure a partir del mes de juny.

 

Els requisits són:

-Estar col·legiat al Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears.

-Tenir al manco un any d’experiència laboral.

En cas de no complir aquest segon requisit, les infermeres hauran de fer un curs instrumental per aprendre a utilitzar l’aplicació de la recepta electrònica. Aquest curs està actualment en fase de disseny per part de la Direcció general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, en col·laboració amb la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB. Amb aquest curs, les infermeres quedaran acreditades.

 

Dintre del Servei de Salut, el procediment establert permetrà a les infermeres accedir a l’aplicació de la recepta electrònica (RELE). Això es farà de la següent manera:

-Totes les infermeres que fa més d’un any que fan feina per al Servei de Salut seran acreditades d’ofici i podran descarregar l’acreditació des del Portal de l’empleat en la intranet de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o, en alguns casos, la recolliran als serveis de Recursos Humans.

-En paral·lel, els professionals ja poden sol·licitar el certificat digital per accedir a l’aplicació de recepta electrònica (RELE), que serà efectiu el mes d’abril. Podeu obtenir més informació a la intranet del Servei de Salut https://intranet.ssib.es/Paginas/Default.aspx

-En qualsevol cas, per a dubtes i aclariments, us podeu dirigir a les vostres Direccions infermeres.

 

Per a les infermeres que no treballen al Servei de Salut, aquesta és la informació disponible en aquest moment:

-La Direcció General d’Acreditació habilitarà un procediment per a l’acreditació de les infermeres d’altres àmbits que no siguin el Servei de Salut.

-La Conselleria de Salut de les Illes Balears informarà del procediment quan estigui establert.

 

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.