Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El Coiba aborda la presumpta manca d’infermeres i casos d’intrusisme a Juaneda
17/04/19
El Coiba aborda la presumpta manca d’infermeres i casos d’intrusisme a Juaneda
El Coiba aborda la presumpta manca d’infermeres i casos d’intrusisme a Juaneda
Els fets denunciats pel sindicat Satse, de confirmar-se, suposarien un risc per a la seguretat i la salut dels pacients i professionals

La Junta de Govern en funcions del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears ha resolt, en la seva reunió ordinària de dia 15 d’abril, iniciar una sèrie d’actuacions davant les denuncies de presumptes casos d’intrusisme i manca d’infermeres al Grupo Juaneda.

Arran d’una denúncia presentada al Coiba pel sindicat Satse, la Junta ha tingut coneixement  d’una (presumptament) insostenible situació al Grupo Juaneda, amb manca d’infermeres, sobrecàrregues de feina i intrusisme generalitzat. Els fets denunciats, de confirmar-se, suposarien un greu risc per al a seguretat i la salut dels pacients, i dels professionals.

Per això, en l’exercici de les seves competències com a col·legi professional, en defensa d’una atenció segura i la bona pràctica, i dels interessos dels ciutadans i dels professionals, la Junta de Govern en funcions ha decidit iniciar tot un seguit d’actuacions, entre les quals es troba establir contactes amb el Grupo Juaneda i Satse.

De confirmar-se, i no posar-se solució a les situacions mencionades, el Coiba iniciarà actuacions per la via jurisdiccional. Igualment, el Coiba reclamarà la intervenció de les autoritats sanitàries de la Comunitat Autònoma per assegurar que el personal contractat tingui la capacitació i titulació que correspon per al desenvolupament de les seves funcions, així com la revisió dels permisos i autoritzacions del Grupo Juaneda per poder funcionar com a entitat de l’àmbit sanitari, donat el risc potencial per a la salut i la seguretat de la població.

Col·laboració ciutadana i dels professionals

Cal recordar que el Coiba disposa de vies per facilitar que tant ciutadans com professionals puguin fer arribar les seves queixes / denuncies. Les denuncies ciutadanes es poden realitzar des d’aquest link de la pàgina web.

El formulari per presentar les queixes de professionals està dintre del Portal del Col·legiat, al qual cada infermer accedeix amb el seu usuari i contrasenya.  S’hi pot accedir des d’aquí.

El Coiba estarà especialment atent a les informacions sobre casos de negligència i/o baixes laborals relacionades amb aquesta situació de manca d’infermeres, així com l’intrusisme d’altres professionals dins l’àmbit de la infermeria.

Donada la importància dels fets denunciats, posem a disposició dels col·legiats tant  denuncia de Satse com la resposta de la Junta de Governdel Coiba en funcions.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.