Portada / I + D + i / Projectes de recerca en curs / 293/2018 Transformació de les dinàmiques de treball de l'equip d'infermeria en una unitat d'urgències i emergències hospitalàries a través d'una investigació acció participativa
07/05/19
293/2018 Transformació de les dinàmiques de treball de l'equip d'infermeria en una unitat d'urgències i emergències hospitalàries a través d'una investigació acció participativa
293/2018 Transformació de les dinàmiques de treball de l´equip d´infermeria en una unitat d´urgències i emergències hospitalàries a través d´una investigació acció participativa
Investigadora principal: Rosa Miró Bonet

Resum:

L'objectiu general d'aquesta investigació és transformar les dinàmiques de treball de l'equip d'infermeres del servei d'urgències i emergències hospitalàries d'un hospital comarcal. Per això, s'ha dissenyat un estudi amb metodologia qualitativa, situat en el paradigma crític-social. Es proposa una Investigació Acció Participativa per desenvolupar un procés de presa de decisions que provoquin canvis i millores en la pràctica clínica.

Es tracta d'un projhecte de propietat col·lectiva dissenat en 6 fases, que inclouen un diagnòstic de situació, proposta de canvis, disseny i implementació de mesures consensuades i avaluació de les mateixes. Els potencials participants seran tots els professionals de l'equip d'infermeria de la unitat, la participació serà voluntària. La recollida de dades es realitzarà mitjançant grups focals i diaris de camp, encara que s'adaptarà responent a la dinàmica flexible d'aquesta metodologia.

L'anàlisi de dades es durà a terme de forma contínua i circular. Al final de cada fase o cicle, es generaran documents resum per facilitar el “member-checking” i les dinàmiques de consens en la presa de decisions. Es realitzarà una triangulació contínua de fonts i mètodes. Se sol·licitarà l'aprovació del comitè d'investigació del centre i del comitè d'ètica en la recerca de les Illes Balears.

La present investigació pretén identificar elements facilitadors i components contextuals que intervenen en el procès de transformació i consolidació d'un canvi, que resultarà de gran utilitat per a la transferència de troballes derivades de les investigacions en l'àmbit dels serveis de salut i política sanitària.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.