Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Marta Torres del Diario de Ibiza i Araceli Bosch de Vitamina 3 (IB3 Radio) guanyen el premi de periodisme #InfermeriaVisible
10/05/19
Marta Torres del Diario de Ibiza i Araceli Bosch de Vitamina 3 (IB3 Radio) guanyen el premi de periodisme #InfermeriaVisible
Marta Torres del Diario de Ibiza i Araceli Bosch de Vitamina 3 (IB3 Radio) guanyen el premi de periodisme #InfermeriaVisible
El premi es lliurarà durant la cerimònia del Dia internacional de la Infermera, que està previst celebrar el divendres 17 de maig a Palma.

Les periodistes Marta Torres, del Diario de Ibiza, i Araceli Bosch, del programa Vitamina 3 (IB3 Ràdio), han resultat guardonades amb el premi de periodisme del Col·legi Oficial d’Infermeria (Coiba), en la seva segona edició.  Aquest premi és un reconeixement a la tasca dels periodistes que han contribuït a explicar i a fer visible el treball de les infermeres i les seves aportacions a la salut i a la qualitat de vida de les persones en la nostra comunitat autònoma.

Al reportatge “Los lazos que teje la quimioteràpia”, Marta Torres explica els vincles que neixen entre els pacients i les sis infermeres i auxiliars d’Infermeria que treballen a l’hospital de dia de Can Misses, on diàriament s’administra la quimioteràpia a unes 15-20 persones. Destaca l’alt grau d’autonomia del treball infermer en aquesta sala, i ressalta que la seva feina no consisteix únicament en administrar tractaments, vigilar i solucionar reaccions adverses o complicacions, sinó també en atendre les seves emocions, escoltant-los, acompanyant-los i donant-los suport davant els nirvis i pors.

En la categoria de premsa audiovisual, el Jurat ha decidit premiar el programa especial emès per Vitamina 3 coincidint amb el Dia internacional de la infermera del 2018. Aquell programa va posar de manifest el paper tan important de les infermeres en el sistema de salut, a través de testimonis de 14 infermeres de les quatre illes, abordant aspectes tan importants com l’assistència (primària i hospitalària), la gestió, la comunicació, la prevenció, salut mental, investigació, etcètera. A més, transmet l’orgull de ser infermera, que es tradueix en una gran implicació en la feina, un alt nivell formatiu i la millora continua de l’atenció al pacient, a més de la humanització del tracte infermer cap a les persones.

El premi, dotat amb mil euros en cada categoria, es lliurarà durant la cerimònia del Dia internacional de la Infermera, que està previst celebrar el divendres 17 de maig, a la finca Son Mir, a Palma.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.