Portada / ACTUALITAT / Comunicats / A Balears falten infermeres
30/05/19
A Balears falten infermeres
A Balears falten infermeres
Les darreres ofertes laborals dels diferents hospitals per aquest estiu posen de manifest la situació de precarietat de les infermeres a Balears

Els darrers dies s’han publicat informacions que deixen palesa la falta d’infermeres a les Illes Balears. Per una banda, alguns hospitals públics de Mallorca publiciten les seves ofertes laborals perquè la borsa única s’ha esgotat i no tenen professionals per cobrir els mesos d’estiu. També les darreres xifres de l’Institut Nacional d’Estadística confirmen que -tot i que ha augmentat el nombre d’infermeres a Balears en els darrers anys- encara tenim una de les ràtios més baixes d’Espanya, amb només 5,3 infermeres per cada mil habitants.

Des del Coiba pensam que aquesta situació és insostenible, tant per als pacients com per als professionals i el sistema. Les infermeres de Balears no poden seguir tenint cura de la població en aquestes circumstàncies, si les substitucions d’estiu es converteixen en una lluita dels hospitals per cobrir les vacances, i els pacients queden en mans de ràtios “de vacances” encara més minvades que les habituals.

La disminució de la qualitat de les cures i la seguretat dels pacients és l’altra cara de la inestabilitat i la precarietat laboral de les infermeres de Balears.

Seguirem fent feina per reclamar un increment substancial del nombre d’infermeres a Balears, per poder atendre millor a la població. Només amb contractes estables i fidelització dels professionals podrem aconseguir aquest doble objectiu.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.