Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Les infermeres de Balears conversen amb l'Esclerosi Múltiple
30/05/19
Les infermeres de Balears conversen amb l'Esclerosi Múltiple
Les infermeres de Balears conversen amb l´Esclerosi Múltiple
Amb motiu del Dia Mundial de l'EM, el Coiba acull un taller-col·loqui amb pacients per parlar sobre els aspectes quotidians i sovint invisibles de la malaltia

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears ha acollit avui el col·loqui "Conversant amb l'Esclerosi Múltiple", amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple, avui 30 de maig.

Quatre infermeres i quatre pacients han participat com a ponents en aquest col·loqui, centrat en donar a conèixer al públic els símptomes o situacions que viuen diàriament les persones amb EM i que sovint no es perceben des de l'exterior. "El meu EM invisible" és precisament el lema triat per la Federació Internacional de l'Esclerosi Múltiple per donar visibilitat als reptes que cada dia han d'abordar els pacients, en el seu entorn laboral o educatiu, amb els seus familiars o amics. De vegades, és molt difícil explicar quadres de fatiga que no es passen descansant, episodis de dolor neuropàtic, marejos, dificultats de vista, un excés de calor o tantes altres que afecten els pacients i dificulten les seves activitats quotidianes.

Igualment, les persones amb EM han explicat quin tipus d'ajuda o suport necessiten dels professionals de la salut, i en concret de les infermeres, a les que han demanat estratègies encaminades a solucionar aquests problemes del dia a dia, a l'educació en salut i l'acompanyament per millorar la seva qualitat de vida.

En aquest col·loqui, coorganitzat entre el Coiba i la Societat Espanyola d'Infermeria Neurològica (SEDENE), hi han participat diversos pacients del Programa Pacient Actiu de l'IBSalut, infermeres d'Atenció Primària, hospitalària i gestores de casos, així com representants de l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.