Portada / ACTUALITAT / Notícies de la professió / Humanitzar l'atenció al pacient oncològic, guanyadora dels Premis Humana de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera
12/06/19
Humanitzar l'atenció al pacient oncològic, guanyadora dels Premis Humana de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera
Humanitzar l´atenció al pacient oncològic, guanyadora dels Premis Humana de l´Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera
"Hospital de Vida" de l'Hospital de Dia Onco-hematològic ha resultat guanyadora en la 3a edició dels Premis Humana. L'atenció al pacient greu de pneumologia i convertir la casa pagesa en una casa de parts han estat guardonades amb el segon i tercer premi.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha celebrat la tercera edició dels Premis Humana que destaquen els projectes d'humanització del col·lectiu infermer dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Infermeria que es va celebrar el passat 12 de maig.

La jornada organitzada i impulsada per la direcció d'Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va tornar a ser un èxit de participació amb més de 100 professionals.

El jurat dels Premis Humana va estar format per la directora gerent de l'Àrea de Salut, Carmen Santos Bernabéu, Rosa Planells, representant del Sindicat d'Auxiliars d'Infermeria (SAE), Pablo de Frutos Blanco, responsable de comunicació de l'Àrea de Salut, Mònica Yern, delegada a Eivissa i Formentera del Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears (COIBA), i Emma Gómez Fernández, directora d'Infermeria de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

El jurat va premiar tres projectes entre els 6 presentats, el primer d'ells amb un premi en metàl·lic de 1.000 € per a formació de l'equip participant o inversió en la unitat que impliqui una millora de la qualitat assistencial i humanització de les cures que s'apliquen.

El tercer premi va recaure en la proposta "Parir com a casa", de la Unitat de Paritori, que havia presentat un projecte per condicionar com a casa de parts la casa pagesa que es troba dins del recinte hospitalari i poder oferir-hi la possibilitat del part en les mateixes condicions que en el domicili, a més de facilitar classes de preparació al part, recuperació de sòl pelvià i sala de lactància.

El projecte "Neumohumaniza-dos" presentat per l'equip d'infermeria de Consultes externes de Pneumologia ha obtingut el segon premi. Les infermeres del Gabinet de Pneumologia van proposar la creació de la figura de la infermera d'alta resolució en diagnòstic ràpid per als pacients amb diagnòstic greu amb l'objectiu d'humanitzar l'atenció d'aquests pacients.

Finalment, el projecte "Hospital de vida" presentat per l'equip d'infermeria de l'Hospital de Dia Oncològic per humanitzar l'atenció del pacient oncològic va resultar la proposta guanyadora en aquesta 3a edició dels premis d'humanització.

La resta de projectes presentats varen ser: "Implementació de la figura del psicòleg en UCI", el projecte d'humanització a través de la comunicació del Servei de Pediatria "Comunicats", i "Feliç en el teu dia" que proposa celebrar l'aniversari dels pacients d'Hemodiàlisi. Tots els projectes presentats han estat premiats amb una plaça per equip per a un curs d'intel·ligència emocional.

Per primera vegada, els premis Humana van dedicar un apartat a les estudiants d'infermeria. Dues alumnes de 4t d'Infermeria d'Eivissa de la Universitat de les Illes Balears (UIB) van ser guardonades. Amb el primer premi Elena Díaz Bonet pel seu treball "Atenció domiciliària de qualitat" i Míriam Alarcón Torres va obtenir el segon premi pel seu projecte "Prioritza la teva salut. Hàbits saludables de vida ".

La Jornada va concloure amb una ponència d'Emma Gómez Fernández, directora d'Infermeria de l'Hospital Sant Joan de Déu, i un aperitiu.

La directora d'Infermeria, Noelia Azqueta, es va mostrar molt satisfeta de la qualitat de totes les propostes i va assegurar que "treballarem com tots els anys per dur endavant totes les propostes. Avui hem vist de mà dels seus autors com les propostes de l'any passat s'han implantat en la seva majoria i suposa un motiu d'orgull comprovar com la majoria de les iniciatives d'humanització de l'Àrea de Salut parteixen d'infermeria. ".

(NOTA DE PREMSA DE L'ÀREA DE SALUT D'EIVISSA I FORMENTERA)

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.