Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El Coiba considera un gran avanç la creació de les categories professionals per a infermeres especialistes en Balears
14/06/19
El Coiba considera un gran avanç la creació de les categories professionals per a infermeres especialistes en Balears
El Coiba considera un gran avanç la creació de les categories professionals per a infermeres especialistes en Balears
María José Sastre, presidenta: "Aquest decret és positiu per a la professió, per als pacients i per al sistema sanitari, contribuirà a millorar la qualitat de les cures i la seguretat de les persones". El Coiba espera conèixer aviat amb més detall com es realitzarà el procés d'amortització i reconversió de les places a les noves categories, ja que el Decret no ho explica

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (Coiba) considera "un gran avanç" la publicació del Decret 45/2019 pel qual es creen, modifiquen i suprimeixen diverses categories de personal estatutari en l'àmbit del Servei de Salut de Illes Balears. El Decret crea quatre noves categories: infermera pediàtrica, infermera geriàtrica, infermera del treball i infermera familiar i comunitària, i introdueix modificacions en la categoria d'infermera obstetrico-ginecològica (comare), que ja existia. També existia ja l'especialitat d'infermera de Salut Mental, que no pateix canvis.

"A Balears fa molts anys que formam infermeres especialistes, però fins ara no existia la categoria professional específica en l'Ibsalut. Amb la seva creació, avançam una passa més cap a la consolidació i normalització de les infermeres especialistes en el sistema de salut ", valora María José Sastre Perea, presidenta del Coiba.

Així, amb la nova normativa, es completa el procés d'especialització de les infermeres a Balears. Fins ara, les infermeres obtenen una formació universitària de grau, i poden optar posteriorment a realitzar l'examen IIR (Infermera Interna Resident) i la formació addicional de dos anys en l'especialitat triada. Amb la creació de les categories professionals i el desenvolupament de la carrera professional es completaria el procés per consolidar l'especialització infermera.

Amortització i reconversió de places

El Coiba espera conèixer aviat amb més detall com es desenvoluparà el procés d'amortització i reconversió de les places existents a les noves categories. "Esperàvem que aquest decret aclarís una mica més quan i com es realitzarà el procés, en totes les especialitats i sobretot en l'àmbit de la Infermeria familiar i comunitària, en la qual encara està pendent la realització de l'examen per a l'accés a l'especialitat per la via excepcional", apunta Sastre.

El Coiba ja s'ha posat en contacte amb el Servei de Salut per obtenir més informació en aquest sentit. Més informació a l’apartat de Professió/Especialitats del web col·legial.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.