Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El Coiba espera que la continuïtat de la consellera de Salut permeti consolidar el projecte d’una atenció de qualitat centrada en les persones
03/07/19
El Coiba espera que la continuïtat de la consellera de Salut permeti consolidar el projecte d’una atenció de qualitat centrada en les persones
El Coiba espera que la continuïtat de la consellera de Salut permeti consolidar el projecte d’una atenció de qualitat centrada en les persones
María José Sastre (presidenta Coiba): "Estam davant una gran oportunitat de consolidar el camí iniciat i millorar aspectes pendents com ara l’augment de les ràtios d’infermeres, l’estabilitat als llocs de feina, la lluita contra les agressions, l’enfortiment de l’Atenció Primària o el desenvolupament de les especialitats"

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears felicita a Patrícia Gómez i Picard pel seu nomenament al capdavant de la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears. “És una bona notícia, que permet suposar una certa continuïtat en les polítiques desenvolupades per la Conselleria al llarg dels darrers quatre anys”, ha opinat la presidenta del Coiba, Maria José Sastre.

En la darrera legislatura es van anar recuperant drets i es van posar les bases per retornar la bona salut a la Sanitat pública balear, després de les retallades d’èpoques anteriors. “Ara ens trobam davant una gran oportunitat de consolidar el camí iniciat i de millorar aquells aspectes que encara no s’han treballat prou”, ha afegit.

Sastre s’ha referit, entre d’altres, a la millora de les ràtios d’infermeres, que a Balears són de les més baixes d’Espanya, amb només 5,3 professionals per cada mil habitants (front a la mitjana europea de 8,8 per mil habitants). “Tenim prou evidència al món de que la manca d’infermeres provoca un augment dels efectes adversos i  complicacions en la salut dels pacients, augmenta la morbiditat i la mortalitat”, ha explicat.  “També per fer front als reptes de salut actuals i de futur de la població, com la cronicitat, els estils de vida sedentaris i les dificultats de sostenibilitat del sistema, hem d’invertir més en prevenció i promoció de la salut, així com en coordinació i gestió. Per a això fan falta més infermeres”, ha afegit.

La presidenta del Coiba també ha reclamat dotar les plantilles d’infermeres de major estabilitat laboral, amb oposicions cada dos anys, i períodes d’adaptació al lloc de feina per a les noves incorporacions, així com la revisió dels mèrits de la borsa única d’infermeria. Finalment, Sastre ha defensat que és imprescindible enfortir l’Atenció Primària, al temps que es desenvolupen plenament les especialitats infermeres.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.