Portada / PROFESSIÓ / Alertes Sanitàries i Epidemiologia / Alerta de l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios sobre l'Ondansetrón
16/09/19
Alerta de l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios sobre l'Ondansetrón
Alerta de l´Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios sobre l´Ondansetrón
L'AEMPS avisa sobre el risc de defectes de tancament orofacials (llavi leporí i paladar fes) després del seu ús durant el primer trimestre d'embaràs

L'Ondansetrón és un agent antiemètic autoritzat per al control de nàusees i vòmits induïts per quimioteràpia i radioteràpia citotòxiques, així com per a la prevenció i tractament de nàusees i vòmits postoperatoris.

Dades procedents de la literatura i la notificació de sospites de reaccions adverses mostren que també es prescriu fora d'indicació autoritzada, per a les nàusees de l'embaràs, però actualment s'ha demostrat que existeis un lleuger augment del risc de defectes de tancament orofacial en fills de mares exposades a ondansetrón durant el primer trimestre de l'embaràs. 

Es recorda als professionals sanitaris:

  • No administrar ondansetrón durant l'embaràs, especialment durant el primer trimestre
  • La necessitat d'informar a totes les pacients en edat fèrtil que vulguin començar o ja es trobin en tractament amb ondansetrón sobre el risc d'aquest tipus de defectes, recomanant l'ús de mesures anticonceptives eficaces.

Per a més informació, llegeix i descarrega l'alerta AQUÍ.

Imatge de Free-Photos, a Pixabay.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.