Portada / PROFESSIÓ / Nursing Now / Les infermeres de les Balears treballen els objectius del seu any en el marc de la campanya «Nursing Now»
25/10/19
Les infermeres de les Balears treballen els objectius del seu any en el marc de la campanya «Nursing Now»
Les infermeres de les Balears treballen els objectius del seu any en el marc de la campanya «Nursing Now»
El Coiba ha acollit la primera reunió del grup de treball encarregat de desenvolupar les accions i els indicadors d’aquesta iniciativa internacional

Les infermeres de les Illes, representades pel Comitè Nursing Now Balears, recentment constituït, ja s'han reunit per establir els subgrups de treball que s’encarregaran de desenvolupar les accions i els indicadors que es desprenen de la campanya «Nursing Now».

D’aquesta manera s’inicia el camí per establir les línies de treball que es desenvoluparan durant el 2020, any que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat Any de la Infermera i la Comare, coincidint amb el 200è aniversari del naixement de Florence Nigthingale, precursora de la infermeria moderna.

Els cinc objectius que es desenvoluparan a partir d’accions concretes comprenen els àmbits següents: una inversió més gran en la millora de l’educació, el desenvolupament professional, els estàndards, la regulació i les condicions de les infermeres; la difusió de pràctiques efectives i innovadores en infermeria; una influència més gran de les infermeres i les comares en les polítiques de salut mundial, nacional i local; més infermeres en els llocs de lideratge i més oportunitats en tots els nivells, i més evidències per als qui prenen les decisions, els responsables polítics, sobre els espais on té més impacte la infermeria, sobre els obstacles que impedeixen que les infermeres puguin fer aportacions al seu màxim nivell i sobre la manera d’abordar aquestes dificultats.

A la trobada hi han participat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, la degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Rosamaria Alberdi, i la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA), María José Sastre.
El Comitè Nursing Now Balears està coordinat per Cristina Moreno, professora del Departament d’Infermeria de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB, i el componen infermeres d'atenció primària i atenció especialitzada, comares, infermeres recentment graduades, infermeres de 35 anys o menys, infermeres gestores, representants de Menorca i d'Eivissa, un pacient, una alumna del grau d'Infermeria, una metgessa de família i un professional no sanitari.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.