Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El Coiba considera molt positiu el nomenament de Mercedes Vacas com a membre del Consell Social de la UIB
31/12/19
El Coiba considera molt positiu el nomenament de Mercedes Vacas com a membre del Consell Social de la UIB
El Coiba considera molt positiu el nomenament de Mercedes Vacas com a membre del Consell Social de la UIB
El Col·legi Oficial d’Infermeria felicita la prestigiosa infermera pel seu nou càrrec

El Ple del Parlament, reunit en la seva sessió de dia 3 de desembre, va designar la Sra. Mercedes Vacas Guerrero com a una dels seus tres representants al capdavant del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears. Des del Coiba volem expressar el nostre orgull pel fet de que una infermera del prestigi professional de Mercedes Vacas opti a un lloc d’aquesta representativitat i responsabilitat.
Mercedes Vacas Guerrero és infermera, especialista en Cures d'Infermeria Mèdic-Quirúrgics, i amb una àmplia formació postgrau, en bioètica, metodologia d'avaluació i millora de la qualitat i direcció d'Infermeria. Ha dedicat la major part de vida professional a l'atenció hospitalària, primer a l'Hospital Universitari de Son Dureta, on va assumir diversos llocs de responsabilitat, entre ells el de directora infermera. Després d'exercir uns anys com a directora de Cures Assistencials en la Fundació Hospital de Manacor, Mercedes Vacas va ser nomenada directora d'Infermeria de l'Hospital Són Llàtzer i, posteriorment, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma. També va exercir de directora d'Infermeria a l'Hospital Universitari de Son Espases i, de nou, a Sant Joan de Déu, on es va jubilar l'any passat. Ha participat en la redacció de nombrosos llibres i articles en revistes especialitzades, sent també membre de diverses associacions i comissions, principalment en l'àmbit de la geriatria, les cures pal·liatives i la deontologia. Vacas va formar part també de la Comissió deontològica del Coiba la passada legislatura. Actualment és membre del Comitè d'Ètica Assistencial dels Illes Balears.
L’any 2019, Vacas va ser guardonada amb el Premi Florence Nightingale que reconeix la trajectòria professional d'infermeres que, amb la seva aportació, han ajudat a transformar la infermeria en la nostra comunitat autònoma.

 

 

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.