Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El COIBA exigeix a les autoritats sanitàries el material de protecció necessari per als professionals que atenen pacients amb COVID19
27/03/20
El COIBA exigeix a les autoritats sanitàries el material de protecció necessari per als professionals que atenen pacients amb COVID19
El COIBA exigeix a les autoritats sanitàries el material de protecció necessari per als professionals que atenen pacients amb COVID19
El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears ha exigit mitjançant una carta remesa avui a la Consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, que es prenguin les mesures necessàries per a protegir a tots els professionals que treballen amb pacients de COVID19.

En aquesta missiva, la presidenta del COIBA, María José Sastre, ha manifestat a la Consellera que és inacceptable  que les infermeres i infermers hagin de treballar sense la suficient protecció, per la qual cosa des del COIBA es demana que es planifiqui i s'estableixin cadenes de subministraments immediatament.

María José Sastre recorda que és obligació legal de la Conselleria i el Servei de Salut garantir que les infermeres i infermers fan el seu treball amb total seguretat tant per a ells com per a les persones que atenen. Aquesta seguretat ha de ser una prioritat.

Des del COIBA s'han sol·licitat EPIs i que el Servei de Salut acceleri la realització de proves de detecció de COVID19 als professionals sanitaris i sociosanitaris per a la seva pròpia protecció, com de les seves famílies i persones que atenen.

En la carta, la presidenta del COIBA s'ha posat una vegada més a la disposició de les autoritats sanitàries per a frenar i pal·liar aquesta terrible malaltia i enfrontar-la amb totes les forces, coneixement i professionalitat de les infermeres de Balears, però des del Col·legi s'insisteix que no es dubtarà a prendre les mesures necessàries contra els responsables d'accions o omissions que posin en perill la salut dels pacients i els professionals.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    INFERMERIABALEAR utilitza cookies pròpies o de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar-li la navegació en el nostre lloc web. La continuïtat en la navegació per aquest lloc web implicarà el consentiment de l'usuari per a la seva recollida i tractament d'acord amb l'anterior.