Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Condemnada per intrusisme una persona que realitzava funcions d'infermera sense tenir la titulació ni estar col·legiada
Condemnada per intrusisme una persona que realitzava funcions d'infermera sense tenir la titulació ni estar col·legiada
Condemnada per intrusisme una persona que realitzava funcions d´infermera sense tenir la titulació ni estar col·legiada
El Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears va presentar la querella per la via penal, en tenir coneixement dels fets denunciats

El Jutjat penal No 6 de Palma ha condemnat a nou mesos de multa, amb la responsabilitat personal subsidiària, a una persona que exercia en un centre clínic les funcions pròpies d'un titulat en infermeria i a cinc mesos de presó pel delicte continuat de coaccions en el grau de temptativa. El tribunal considera provat el delicte d'intrusisme, ja que la condemnada, mancant de la titulació pertinent i no formant part per tant de l'obligatori registre professional en el Col·legi Oficial d'Infermeria, realitzava activitats que són competència de les infermeres.

La mateixa sentència condemna als propietaris del centre sanitari, com a cooperadors necessaris en el delicte d'intrusisme professional, tots dos coneixedors de la situació de l'empleada.

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) compleix així amb la seva responsabilitat de defensa dels interessos, no sols de la professió i del col·lectiu infermer al qual representa, sinó també dels drets de la ciutadania en el que a l'àmbit de la salut es refereix. En els casos d'intrusisme cobra especial rellevància la seguretat de les persones ateses, no sols per les cures inadequadament prestades per la persona no habilitada per a això, sinó també per totes les cures i atencions que la persona necessita i als quals té dret, però no rep, amb el que això suposa de risc per a la seva salut en ser atesa per un empleat sense la capacitat ni habilitats per a fer-lo.

Certificat de col·legiació com a garantia contra l'intrusisme

Davant l'enorme risc que suposa per a la salut de les persones l'intrusisme professional, el COIBA recorda a totes les empreses sanitàries que requereixin infermeres la importància d'exigir el certificat de col·legiació, únic mitjà de garantir la titulació professional.

En cas de dubte o sospita de ser atès per un professional no qualificat, qualsevol ciutadà, empresa o entitat pot comprovar en el cercador públic de la web col·legial si aquesta persona està col·legiada -com és preceptiu- o no. El cercador d'infermeres col·legiades a Balears es troba aquí

 

En cas de no figurar en aquest registre, convé posar-se en contacte amb el col·legi professional per a esclarir, o fins i tot denunciar, la situació.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.