Portada / ACTUALITAT / Comunicats / El COIBA demana prioritzar la vacunació per als professionals sanitaris que encara estan sense vacunar
El COIBA demana prioritzar la vacunació per als professionals sanitaris que encara estan sense vacunar
El COIBA demana prioritzar la vacunació per als professionals sanitaris que encara estan sense vacunar
El Col·legi Oficial de les Illes Balears (COIBA) demana la priorització de la vacunació dels professionals sanitaris de primera línia que, a dia d'avui, romanen sense vacunar-se. El COIBA vol recordar que l'objectiu de la campanya de vacunació de la Covid-19 és protegir els més vulnerables i els que tenen cura d’ells.

En aquest sentit, el COIBA lamenta que no s'han seguit les recomanacions sobre grups prioritats i que les infermeres de primera línia encara no han estat vacunades. 

El COIBA vol apel·lar a l'ètica professional, a la responsabilitat de la ciutadania, així com a l'exemplaritat que els representants públics estan pressuposats per respectar escrupolosament la prelació de la vacunació, especialment quan sabem que l'arribada de vacunes es fa d'una manera molt gradual i, concretament en la nostra comunitat, la vacunació s'ha hagut de paralitzar durant uns dies, per tal de garantir la segona dosi a les persones que ja havien estat vacunades.

A més, el COIBA insta les administracions a ser diligents en la gestió i planificació de la campanya de vacunació per garantir que les dosis 'sobrants' s'administren a les persones en grups prioritaris i en l'ordre adequat. També demanem criteris homogenis per evitar la lliure interpretació de les directrius del Ministeri de Sanitat i provocar situacions tremendament dispars per als professionals vacunats en funció del lloc de treball.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.